Операція «підстава»: Як Ляшко та депутати БПП допомогли звільненим суддям Януковича – журналіст

Не виключено, що публічні зізнання у кнопкодавстві робились саме для того, щоб полегшити звільненим суддям відновитися на своїх посадах через суди.

Україні загрожує втрата 0,5 млн євро. І все через кілька голосувань народних депутатів. Бо коли Рада звільняла суддів, серед нардепів знайшлися негідники-кнопкодави, вважає журналіст Олексій Братущак, зазначають Патріоти України.

Звільнення суддів, які Верховна Рада в муках проголосувала цього тижня, може виявитися пірровою перемогою. Безліч порушень є підставами для оскарження рішень. І через це у звільнених порушників суддівської присяги є усі шанси повернутися на свої посади. Більше того, може статися так, що Україні доведеться ще й виплатити їм значні кошти через моральну шкоду та компенсацію судових витрат.

Одна з причин цього – кнопкодави. Депутати, які в порушення Конституції, сфальшували результати голосування. Першим у порушенні законодавства зізнався Олег Ляшко.

Другим – соратник Ляшка Ігор Мосійчук. Йому порушувати закони довелося через те, що "совість не дозволяла чинити інакше".

Третім – тінь Ляшка Андрій Лозовий. Той взагалі шляхом фальсифікацій "відроджував парламентаризм".

Зізнаюсь, що спочатку не повірив, що кнопко дави так публічно себе викривають. Одразу подумав, що в таких заявах є прихована мета.

Не виключено, що публічні зізнання у кнопкодавстві робились саме для того, щоб полегшити звільненим суддям відновитися на своїх посадах через суди. Припускаю, що за невеличку компенсацію (тисячі чи десятки тисяч євро) радикали готові будуть особисто свідчити у судах. І ці свідчення про порушення депутатами Конституції під час голосування за звільнення суддів можуть лягти в основу вироку проти України.

А от з БПП жоден фальсифікатор не визнав свого ганебного вчинку. На відміну від радикалів, депутати президентської фракції своє кнопкодавство намагалися приховувати на гальорці.

Кнопкодавство нардепів дає надію звільненим суддям не лише поновитись на своїх посадах, а й на кругленьку грошову компенсацію. Про подібний випадок нагадав аналітик Громадянської мережі "Опора" Олександр Клюжев.

Як видно, 17 червня 2010 року депутати-кнопкодави вже "допомагали" звільняти суддю. За 2,5 роки суддя отримав рішення Європейського суду з прав людини. Вирок: держава Україна має поновити суддю на посаді та виплатити йому 18 000 євро.

Якщо звільненні нині судді так само будуть оскаржувати рішення Верховної Ради з такою ж швидкістю, то вже десь у квітні 2019-го Україна повинна буде так само поновити 29 суддів. А ще – виплатити їм загальну суму 522 тисяч євро (29*18000). За сьогоднішнім курсом це 15 млн грн.

По суті, це втрати України через дії депутатів-кнопкодавів. Самі ж фальсифікатори залишаться без будь якого покарання. Хіба що автор заяви "Я беру на себе відповідальність за кнопкодавство як лідер парламентської фракції" сплатить частину цієї суми? А, пане Олеже?

Ну і хто ж тоді має сплатити частину суми від БПП?

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Попереду неймовірне приниження Путіна: Експерт назвав очікувану дату знищення Кримського мосту

неділя, 5 травень 2024, 9:28

Про те, що одному з головних символів звитяги кремлівського тирана наближається кінець, натякають не лише військові, палка на сенсації преса, а й навіть стримані зазвичай дипломати. Ветеран російсько-української війни майор запасу НГУ Олексій Гетьман в...

Народні прикмети на 5 травня. З'їжте сирої цибулі. Кому не можна стригти волосся і нігті,

неділя, 5 травень 2024, 7:05

Православна церква України вшановує пам'ять великомучениці Ірини та ікони Богоматері "Невипивана чаша". За старим стилем у свято сьогодні вшановують євангеліста Луку, одного з 70 апостолів, учня апостола Павла. . 5 травня наші предки займалися посівам...