"ОРДЛО цинічно приховують інформацію про місцезнаходження і кількість украінських бранців", - Ірина Геращенко

Бойовики шантажують представників української сторони, намагаючись виторгувати собі тотальну амністію.

Ірина Геращенко. Фото: nv.ua.

"Мінськ. Перша і ключова проблема, з якою зіштовхується украінська сторона в питанні звільнення заручників – це інформація про їхнє місцезнаходження. ОРДЛО цинічно приховують інформацію і факти про місцезнаходження і кількість украінських бранців на своіх територіях, намагючися надурити весь світ, що начебто там є лише кілька десятків заручників. І шантажуючи нас вимогою амністії сотень бойовиків в обмін на лише кілька наших заручників.... І ми з СБУ по зернятках розшукуємо таку інформацію, бо це дає можливість включати людей у списки на звільнення, вимагати правди про їх долю", - написала Ірина Геращенко на своїй сторінці у "Фейсбуці", передають Патріоти України.

Сьогодні левову частину роботи гуманітарной підгрупи, де українську сторону представляє також В. Медведчук, ми присвятили саме дискусії про місцезнаходження заручників і надали ОБСЄ переконливий фактаж приховування з боку бойовиків інформаціі про осіб, що утримуються на окупованих територіях. Ми довели факт утримання там як мінімум 14 осіб зі списку заручників, а отже вимагатимемо включення їх до списків на звільнення . І звільнення! І допуску до украінських бранців Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Ми так і не отримали відповідь щодо історика Козловського, якого звинуватили в шпигунстві, місця утримання важкохворого Володимира Жемчугова, про звільнення якого піднімаємо питання на кожній зустрічі з жовтня 2015, про долю затриманого ОРДО співробітника ООН, хоч ОРДЛО й обіцяли надати цю інформацію й нам, й ОБСЄ. Українська сторона на засіданнях Тристоронньої контактної групи, де Киів представляє Л. Кучма заявила про вимогу НЕГАЙНОГО звільнення співробітника ООН Юрія Супруна, який до 2015 року працював у структурах ОБСЄ , має відповідні імунітети і якого обіцяли звільнити ще на початку травня!

Щодо процесу звільнення інших. Я знаю, що всі наші вісті з Мінська дуже чекають мами і родини заручників. І я вам сьогодні так напишу: ми рухаємося. В кількох напрямках, шукаємо, як таки витягти хлопців. Деталей не буде зі зрозумілих причин. ОРДЛО і РФ стоять на вимозі амністії, що блокує на сьогодні швидкий процес звільнення, на жаль. Але Украіна вважає питання звільнення наших громадян пріорітетом, тут ми готові до компромісів. І я волію давати новини, а не анонси в цій темі. Працюємо. Новини будуть.

Серед інших тем гуманітарноі групи: становище дітей, що постраждали від конфлікту, інтернати для важкохворих лежачих дітей на окупованих територіях, які Украіна готова евакуювати, але зараз наполягає бодай на доступі до цих закладів ЮНІСЕФ і МКЧХ. Також ми й на економічній підгрупі обговорили роботу КПВВ, зокрема заблоковану бойовиками роботу КПВВ " Золоте". Також наш представник в економічній підгрупі Ігор Веремій жорстко підняв питання безпеки задля вирішеня інших інфраструктурних проблем.

До роботи політичной підгрупи сьогодні доєднався С. Пирожков. Однак ключове і найгарячіше питання – безпека. Є. Марчук надав переконливу інформацію про критичне збільшення обстрілів, порушення режиму тиші. Без вирішення безпекового питання неможливий прогрес в жодному іншому питанні. Тому на всіх групах українська сторона сьогодні як ключове піднімала питання безпеки.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Розпіарений російський літак виявився небоєздатним і небезпечним для пілотів, - журналіст

субота, 11 травень 2024, 18:44

"Оце – чергова розпіарена московською пропагандою "вундервафля" - винищувач "5 покоління" Су-57. Ним намагаються лякати "агресивний блок НАТО" і взагалі все людство: ми такі круті, як вискочимо, як вистрибнемо...", - пише журналіст Павло Бондаренко на ...

Ті, що обіцяли "допомогти Ровенькам на Луганщині": У російському місті обвалився п'ятиповерховий будинок (фото)

субота, 11 травень 2024, 18:14

Подібні речі трапляються у Печорі регулярно. У Печорі (Республіка Комі РФ) упала частина гуртожитку: частково обвалився п'ятиповерховий будинок. Про це з посиланням на ГУ МНС у регіоні повідомляють росйські ЗМІ і пабліки, передають Патріоти України. По...