Папа Римський завдав удару Україні в спину - Доній

Навіть якби не було підписано жодних документів, сам факт таких "історичних" переговорів - це легітимізація нинішньої агресивної політики Росії, вважає колишній нардеп.

Папа Франциск і патріарх Кирило підписали спільну декларацію. Фото:www.lifeinvest.com.ua

"Удар від Папи Римського в спину України." -розпочинає свій допис у Facebook Олександр Доній, інформують Патріоти України.

"Historic talks between Pope and Rassian Patriarh"- подивився CNN, і саме так підписана там підводка до довжелезного сюжету. "Історичні переговори між Папою та Російським Патріархом".

Не хочу нікого образити з вірян, та речі слід називати своїми іменами.Це - допомога у поширенні "Русского міра", ідеологом якого є Кіріл.

Навіть якби не було підписано жодних документів, сам факт таких "історичних" переговорів - це легітимізація нинішньої агресивної політики Росії.

Тепер західним політикам, які відстоюють продовження санкцій проти Росії, буде важче пояснювати таку необхідність своїм платникам податків. А якже, сам Папа цілується з основним ідеологом "Русского міра" і називає його братом.

А якщо почитати "Спільну заяву", яку Папа Римський очевидно підписав під диктовку Кіріла та ФСБ, то побачите там

1. улюблену мантру РПЦ про "канонічність":

"раскол среди православных верующих Украины будет преодолен на основе существующих канонических норм".

Нагадаю, це постійний закид УПЦ КП та УАПЦ в неканонічності" на думку РПЦ.

2. Додався пасаж, де розкритикували "метод уніатизму". Таке собі легеньке приниження УГКЦ:

"метод «униатизма» прежних веков, предполагающий приведение одной общины в единство с другой путем ее отрыва от своей Церкви, не является путем к восстановлению единства".

3. Ну, і звісно, ситуація в Україні подана не як акт зовнішньої агресії з боку Росії, а як внутрішній конфлікт, таке собі: "противостоянии на Украине"...

Кремль кидає всі сили, щоб вирватися з-під санкцій. Для цього задіяна вся російська агентура, зокрема і церковна. Тож недаремно Путін влітку 2015 року літав до Папи Римського.

Ілюзій щодо церковників, сподіваюсь, поменшає. І побільше стане розуміння, що Україна виглядатиме в майбутньому так, як дозволять самі українці, і як українці самі Україну будуватимуть.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Хто слова зодягне у музичні шати

четвер, 28 березень 2024, 10:59

Шукаю композитора. Я, зізнаюся, друзі, не поет, тим паче, не поет-пісняр. Але одного ранку проснувся з віршем у серці. Де й взялося це прекрасне диво — не знаю. Тільки встиг ввімкнути комп’ютер — вилилося хвилюючим текстом на екран. Перечитав, почистив...

Снайпери ССО показали ліквідацію групи окупантів на Авдіївському напрямку (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:00

Снайпери 3-го окремого полку ССО під час спостереження на Авдіївському напрямку зафіксували переміщення російських військових та відкрили по них вогонь, всіх окупантів знищено. Про це повідомляє ССО. . "Ми забезпечуємо прикриття підрозділів, знищуємо ...