​Патріоти в Криму готують мітинг на честь дня народження Кобзаря

9 березня проукраїнські активісти готуються провести мітинг біля пам'ятника українському поетові Тарасу Шевченку в Сімферополі з нагоди 202-ї річниці народження великого земляка.

Парк та пам'ятника Тарасу Шевченку в Сімферополі

Про це повідомила у себе в "Фейсбуці" одна з активістів Українського культурного центру в Криму Олена Попова, зазначають Патріоти України.

"Зробили спробу подати повідомлення про мітинг 9 березня. Спроба зірвалася - форма у нас вже не та: застаріла. Чемно ознайомили з новою формою, зробили ксерокс, запросили прийти завтра, але відразу прояснили, що в зв'язку з режимом надзвичайної ситуації нам відмовлять", - написала Попова.

У березні 2015 року сімферопольці планували провести мітинг на честь 201-річчя Шевченка біля пам'ятника українському поетові. Однак сімферопольська адміністрація відмовила їм в цьому і погодила проведення мітингу в Гагарінському парку біля скульптури "Три грації". Просто знущання.

Незважаючи на це, сімферопольці несли квіти до пам'ятника Кобзарю на вулиці Севастопольській. Коли люди стали розходитися, поліцаї окупантів затримали організатора акції Леоніда Кузьміна і ще двох активістів. За твердженням силовиків, приводом для затримання стало використання на мітингу української символіки.

9 березня Україна і українська діаспора в усьому світі святкують 202-у річницю з дня народження Кобзаря - українського поета і художника Тараса Шевченка.

Шанувальники символа української культури, візьмуть участь у покладанні квітів до пам'ятників Шевченку в різних містах України та світу. Традиційно до цієї дати проходять конференції та круглі столи, присвячені його творчості.

У Криму біля пам'ятника Шевченку в Сімферополі під час подій весни 2014 року активісти збиралися на проукраїнські антивоєнні акції протесту.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...