Переконливо? Ляшко виправдовується, чому різко змінив думку про голосування за бюджет

Політики більше не можуть дозволити собі бути безвідповідальними, бо легковажність у гонитві за політичними рейтингами дорого коштуватиме Україні та громадянам.

Олег Ляшко. Фото: ua-ekonomist.com.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко пояснив зміну позиції з питання голосування за бюджет. Про це сам Ляшко написав у своєму Facebook, передають Патріоти України.

Зважаючи на активну реакцію в соцмережах на наше голосування за бюджет, хочу ще раз чітко пояснити позицію Радикальної партії. МВФ, Світовий банк, країни Великої сімки - усі ті, хто нас сьогодні підтримує! - попередили, що у випадку неприйняття бюджету повністю припинять кредитування України. Кожен може передбачити наслідки такого рішення для України, зважаючи на її повну, на жаль, залежність від зовнішніх кредиторів - припинення виплат зарплат бюджетникам і пенсій, фінансування армії, яка протистоїть російській агресії, обвал курсу гривні, галопуюча інфляція, стрімке зростання цін, вимивання золотовалютних резервів Нацбанку.

У результаті - соціально-економічний хаос і політичні потрясіння. Саме на такий розвиток подій найбільше сподівається і провокує наш ворог Путін. Саме цього багато хто з політиків хоче в самій Україні, підіграючи таким чином ворогу. Чи могли ми за цих обставин діяти по-іншому, не голосувати за бюджет? Так, могли! Якби в першу чергу дбали про власні політичні рейтинги, а не про Україну.

Відповідальні рішення в політиці - часто далеко не популярні. Навпаки - дуже популярні безвідповідальні рішення. Ними уся наша політика грішить усі ці роки. А наслідок цих популярних, але безвідповідальних рішень - розвалена Україна. Тому ми більше не можемо дозволити собі бути безвідповідальними, бо наша легковажність у гонитві за політичними рейтингами дорого коштуватиме Україні та громадянам. Тому ми беремо на себе відповідальність за прийняття потрібних країні рішень, навіть ціною власних рейтингів.

Що ж стосується самого бюджету - він дуже поганий. Такий же, як і всі попередні (хто згадає хороший бюджет?). Такий же, як і наша нинішня влада. Але іншого, на жаль, уряд не подав і до наших пропозицій переважно не дослухався. Я сподіваюся, що вже в лютому ми почнемо серйозне коригування бюджету. Для нашої політичної сили ключове - це збільшення купівельної спроможності громадян через радикальне підвищення зарплат і пенсій. Прошу тверезомислячих зробити репост.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Зараз єдиним їхнім варіантом є напрямок Курахового": Військовослужбовець ЗСУ розповів про спроби просування росіян

четвер, 28 березень 2024, 12:40

Росіяни не можуть взяти Вугледар, бо він розташований на висоті. Тому зараз єдиним їхнім варіантом є напрямок Курахового. Про це розповів військовослужбовець ЗСУ Михайло-Лука Кабусь (Магнат), передають Патріоти України. "Окупанти хочуть через Курахове ...

"Маємо стати міцними не тільки фізично, але й духовно": У священника Миколая знайшли пророцтво про перемогу України

четвер, 28 березень 2024, 12:14

Україна перебуває на порозі великих змін – в очікуванні на повернення тимчасово окупованих ворогом територій та миру українці мають ретельно готуватись та накопичувати ресурси, не лише військові, але й духовні. Слова про це знайшли в пророцтві священни...