Перевершив конкурента: Український вертоліт встановив світові рекорди

Вертоліт Мі-8МТВ випередив французького Єврокоптера ЕС175 за декількома показниками.

Вертоліт. Фото: Соцмережі

Вертольоти Мі-8МТВ з запорізькими двигунами "Мотор Січ" встановили 12 світових рекордів. Випробування проходили на вертодромі підприємства на Мі-8МТВ з новими двигунами ТВ3-117ВМА-СБМ1В серії 3, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу підприємства.

"7 травня ремоторизований в Запоріжжі вертоліт в класі до 10 тонн перевершив показники французького Єврокоптера ЕС175 (дану модель збираються закуповувати для потреб Міністерства оборони України) по швидкопідйомності на 3 та 6 км. А 8 травня, збільшивши навантаження за рахунок додаткової ваги, в класі понад 10 тонн, Мі-8МТВ з Моторівськими двигунами встановив ще ряд рекордів", - відзначили в прес-службі.

Вертоліт Мі-8МТВ показав результат в два рази краще, ніж його конкурент Мі-38 по швидкопідйомності на 3000 метрів. Мі-8МТВ підкорив висоту за 3,05 хвилини, а Мі-38 свого часу встановив рекорд з показником 6 хвилин.

Висоту в 6000 метрів Мі-8МТВ з запорізькими моторами підкорив за 7,14 хв., А Мі-38 - за 10,52 хв. Рекорди по швидкопідйомності зафіксувала суддя Федерації авіаційного спорту України, комісар FAI Алла Стрельникова.Вертоліт. Фото: ukrinform.
Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Хто слова зодягне у музичні шати

четвер, 28 березень 2024, 10:59

Шукаю композитора. Я, зізнаюся, друзі, не поет, тим паче, не поет-пісняр. Але одного ранку проснувся з віршем у серці. Де й взялося це прекрасне диво — не знаю. Тільки встиг ввімкнути комп’ютер — вилилося хвилюючим текстом на екран. Перечитав, почистив...

Снайпери ССО показали ліквідацію групи окупантів на Авдіївському напрямку (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:00

Снайпери 3-го окремого полку ССО під час спостереження на Авдіївському напрямку зафіксували переміщення російських військових та відкрили по них вогонь, всіх окупантів знищено. Про це повідомляє ССО. . "Ми забезпечуємо прикриття підрозділів, знищуємо ...