"Першим, кого би я арештував, це Порошенка і компанію. Потім Гройсмана і компанію, потім Яценюка і компанію", - перший Генпрокурор України Шишкін

Екс-суддя Конституційного суду зазначив, що погодився би бути Генпрокурором, якби прийняли закон про прокуратуру, написаний ним власноручно.

Віктор Шишкін. Фото:hvylya.net

При нинішньому політичному керівництві нашої держави жоден нормальний прокурор не зможе працювати. Таку заяву зробив Віктор Шишкін, перший генеральний прокурор України, суддя Конституційного Суду 2005-2015 років у коментарі виданню Гордон, повідомляють Патріоти України.

Шишкін підкреслив, що не дивлячись на заяву лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко, яка назвала його прикладом того, яким повинен бути генеральний прокурор України, йому ця посада не світить, тому що на посту глави ГПУ він відкрив би провадження на президента України Петра Порошенка, прем'єр-міністра і екс-голову Верховної Ради Володимира Гройсмана і колишнього прем'єра Арсенія Яценюка.

"Я їх першими заарештую. Перший, кого б я заарештовував, це Порошенка і компанію. Потім Гройсмана і компанію, потім Яценюка і компанію ... У Яценюка замах на зраду Батьківщини. У Порошенка ... службова недбалість, як мінімум, невиконання обов'язків. Гройсману, думаю, те ж саме, маніпуляції, фальсифікація документів у Верховній Раді", - пояснив він.

Шишкін додав, що кримінальну статтю можна знайти для будь-якого політика, в тому числі і на Тимошенко, "якщо пошукати".

"Потрібно серйозно реформувати всю прокуратуру. Якби мене хтось висував, то я б поставив ультиматум Верховній Раді і президенту, яким чином вони зобов'язані не втручатися в мою діяльність ... Не робити те, не робити те, не робити те. І як це можна зробити ... тобто я б їх не просив, я б ультиматум ставив, що тільки за таких умов я погоджуся", - заявив він.

Екс-суддя Конституційного суду зазначив, що погодився би бути Генпрокурором, якби прийняли закон про прокуратуру, написаний ним власноручно.

"Я напишу, якщо треба. Я ж його написав в 1991 році, мені це не важко ... Там було більше самостійності і більше повноважень. На сьогодні спеціально обрізають повноваження у прокуратури як слідства, навіть я, противник загального нагляду з самого початку, з 90-х років, вважаю, що саме сьогодні його треба частково повернути, тому що держава пішла в розбалансування. Тому його треба повернути, щоб спостерігати і за тією ж митницею, і за тими ж прикордонниками, податковою, за фіскальними всякими службами", - підсумував він.

Нагадаємо, головним кандидатом на пост генпрокурора називають керівника фракції Блоку Петра Порошенка Юрія Луценка. Однак, за діючими нормами закону "Про прокуратуру", він не може бути призначений на цю посаду, тому що у нього немає юридичної освіти.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Противник проводить достатньо масштабне перегрупування військ між операційними напрямками... - Костянтин Машовець

середа, 1 травень 2024, 7:15

Про поточну ситуацію у зоні бойових дій, й більш детально зупинимся на Краматорському та Покровському напрямках... 1. Куп'янський напрямок... Як ми з вами, шановні читачі, й передбачали... противник поступово пробує нарощувати розмах та обсяг с...

Народні прикмети на 1 травня. Слухайте зозулю і ластівку та будьте щасливими

середа, 1 травень 2024, 7:05

Православна церква України 1 травня за новим стилем вшановує пам'ять пророка Єремія, митрополита Макарія Київського і благовірної Тамари, цариці Грузинської. За старим стилем сьогодні вшановують єпископа Кузьму Халкідонського. Наші предки це свято прис...