Під такий дріб'язок можна й тікати: "Судді, які розглядатимуть апеляцію Насірова, зменшили до 12 млн грн заставу підозрюваному НАБУ" - Шабунін

Суддя Віктор Глиняний, який головуватиме у справі Насірова, є рекордсменом за кількістю скарг.

Суддя Віктор Глиняний, який наступного понеділка буде головуючим під час розгляду апеляційної скарги Романа Насірова. Фото:Fаcebook

Судді, які 13 березня об 11.00 слухатимуть апеляцію щодо голови Державної фіскальної службі Романа Насірова, нещодавно майже в 10 разів зменшили суму застави іншому підозрюваному Національного антикорупційного бюро (НАБУ), а один із них регулярно ігнорує прямий конфлікт інтересів під час розгляду справ. Про це заявив у своєму Fаcebook голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін, передають Патріоти України.

"Сьогодні трійка суддів Рибак, Росік і Лашевич із колегії, яка розглядатиме апеляцію щодо Насірова, зменшили заставу зі 100 до 12 млн грн. іншому підозрюваному НАБУ – менеджеру Миколи Мартиненка в "Об'єднаній гірничо-хімічній компанії" Руслану Журилу, якому інкримінують збитки понад 300 млн", – написав він.

Шабунін додав, що суддя Віктор Глиняний, який головуватиме у справі Насірова, є рекордсменом за кількістю скарг.

"Глиняний з 2012 до 2015 року отримав 35 скарг – рекорд серед суддів апеляційного суду. Більшість скарг пов'язана з небажанням судді Глиняного брати самовідведення. Чому сторони так часто цього вимагали? Бо син судді Сергій працює у відділі ГПУ, прокурори якого беруть участь у провадженнях, де переглядаються рішення Апеляційного суду і сам дуже часто виступає обвинувачем у суді, де працює його батько. Тобто, має прямий конфлікт інтересів, на який тато-суддя постійно кладе болт", – підкреслив він.

як відомо, вночі 7 березня Солом'янський районний суд обрав Насірову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави у 100 млн грн. Голову ДФС заарештували на 60 днів – до 30 квітня поточного року.

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі заявили, що будуть оскаржувати це рішення і домагатися, щоб сума застави становила 2 млрд грн.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Хороші русскіє" переймаються питанням, коли Росія звернула не туди? Та не було ніякого повороту, - Валерій Пекар

понеділок, 6 травень 2024, 23:18

"Не хотів розводитися на цю тему, але надто часто вона звучить у бесідах із західними партнерами: коли Росія звернула не туди? Цим же питанням переймаються "хороші русскіє": вони шукають момент, коли стався злам траєкторії, коли хороший Єльцин перейшов...

Родич Тищенка є фігурантом справи щодо розкрадання 140 млн - журналістське розслідування

понеділок, 6 травень 2024, 23:03

Чоловік сестри нардепа Миколи Тищенка Герман Блінов став фігурантом справи про розкрадання коштів під час будівництва метро на Виноградар. Про це повідомляє Bihus.Info, передають Патріоти України. За даними слідства, 140 мільйонів у жовтні 2022 року як...