Під закон про амністію АТОшників підпадає також "Беркут" - екс-голова Державної пенітенціарної служби України

"Ну невже немає кому юридично вірно прописати ту мету, яка поставлена? Не визначено час, в який скоєно злочини АТОшниками. Формально звільняються навіть якщо скоєно злочин задовго до АТО" - пише Сергій Старенький.

"Беркутівці" на Майдані. Ілюстрація:ipress.ua

"Отже вчора прийняли закон про амністію. Якщо відкинути наліт коньюктури та популізму щодо АТОшників, амністія - добра справа. Саме амністія, а не Закони типу "Закону Савченко", є правильним інструментом по достроковому звільненню засуджених." Про це пише у блозі Обозревателя екс-голова Державної пенітенціарної служби України Сергій Старенький, інформують Патріоти України.

Саме так держава демонструє акт гуманності по відношенню до них та іх близьких. І амністією регулює кількість та категорії засуджених.

Окрема пісня - це ноу-хау щодо АТОшників. Таких засуджених в колоніях майже 170 осіб. Ще велика кількість тільки обвинувачуються - йдуть розслідування і суди. Звичайно, це вже проблема такої величини, що іі неможливо ігнорувати.

Звичайно там намішано і патріотів, і покидьків. Звичайно там не ті цінності, що в мирних містах. І відповідальність не та. Але ж так, як це виписано в цій амністії - це правовий жах.

Ну невже немає кому юридично вірно прописати ту мету, яка поставлена? Не визначено час, в який скоєно злочини АТОшниками. Формально звільняються навіть якщо скоєно злочин задовго до АТО. До речі - це і працівники Беркуту, МВС, СБУ, які після злочинів на Майдані були в АТО. Також категорія амністованих злочинів АТОшників викликає подив - всі, крім особливо тяжких, не пов'язаних з фізичним насильством.

Зараз під амністію попаде наприклад такий злочин, як тяжкі тілесні ушкодження, що потягли за собою смерть людини (ст. 121, ч. 2 ККУ). Фактично смерть людини - амністовано. Також такі злочини як шахрайство в особливо великих розмірах (ст. 190, ч. 4) теж амністовані.

Або розкрадання зі складів майна тих же АТОшників, посадовими особами, які відповідають за забезпечення тих же АТОшників. І т. д. Ми точно цього хочемо? Це справедливо? Не знаю...

Щодо кількості тих, хто може підпасти під закон "Про амністію у 2016 році" В разі підписання Президентом цього закону звільнено буде близько 1200 осіб. Скорочено строки -близько 400 чоловік. Тут необхідно звернути увагу, що їм всім допоміг Закон Савченко, згідно якого були перераховані відбуття строки, і багато хто не звільнився безпосередньо по закону Савченко - зараз звільняться по амністії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Затримання заступника Шойгу – це негативний сигнал для нас, - Вадим Денисенко

четвер, 25 квітень 2024, 0:30

"Затримання заступника Шойгу. Чому це негативний сигнал для нас", - пише політолог Вадим Денисенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Затримання такого рівня не могло бути проведене без погодження з ...

"Стоило мне лишь один раз вы*бать овцу… ": Іван Яковина дотепно пояснив, ким став Путін для Єльцина

четвер, 25 квітень 2024, 0:15

"Ельцин много всего хорошего хотел сделать, а в начале своего срока даже кое-что сделал. Но запомнится он тем, что буквально за руку привел Путина в свой кабинет и посадил его на трон", - пише російський опозиційний журналіст Іван Яковина на своїй стор...