"Піднімемо наш прапор над руїнами Кремля!": Екс-командир роти батальйону "Айдар" оригінально привітав українців

Раніше чи пізніше, але Україна переможе і він має там замайоріти!
Євген Дикий. Фото: соцмережі.

"Вперше я побачив наш прапор на вулицях Києва 22 травня 1989-го року під пам'ятником Шевченку. Тоді ж я вперше побачив ОМОН у роботі: "космонавти" у білих шоломах, з небаченими доти гумовими "демократизаторами" та щитами вискочили з підворітні на Терещенківській, "свинею" вломились у наш натовп та почали вихоплювати прапороносців та трощити і рвати знамена", - пише Євген Дикий на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Кількох хлопців устигли "погвинтити" до вагонзаків, але тут ми всі оговтались, щільно оточили вагонзаки, хтось лягав прямо їм під колеса, та ледь не три години поспіль тримали облогу і гойдали автівки, поки перелякані менти таки випустили всіх наших з машин.

У той самий день ми з друзями "наколядували" свої перші саморобні синьо-жовті значки - зроблені із пластмасових шкільних лінійок та шпильок. Памятаю, як коли ми зі значками заходили у рідні київські тролейбуси, пенсіонерки перелякано шепотіли "сматрітє, націоналісти, са Львова".

У грудні того ж року мене самого вперше "повинтили" за синьо-жовтий стяг, і на школу потім прийшла від ментів довга сувора "тєлєга" про необхідність виховної роботи із учнями.

Ще через рік ми з друзями та прапорами пройшли походом від Харкова до Полтави через десяток сіл та райцентрів, і у кожному перші кілька годин проводили у місцевій ментовці. Вартувало розгорнути прапори, як за кілька хвилин матеріалізовувався "бобік", за іронією розмальований саме у синьо-жовтий колір.

А вже за місяць потому мені випала радість нести величезного нашого прапора від Софії до Київради. Відверто кажучи, особисто для мене День прапора досі швидше асоціюється саме із підйомом стягу на Хрещатику, за рік до тих подій, які ми сьогодні святкуємо.

А ще була честь піднімати цей прапор на барикадах повсталої Литви 1991-го та на барикадах обох наших революцій. Мало що викликає у мене стільки позитивних спогадів та асоціацій, як наш прапор - по фіг, чи у нинішній конфігурації, чи перевернутий.

Зі святом, друзі, і тойво - готуємось піднімати наш прапор над руїнами Кремля! Раніше чи пізніше, але він має там замайоріти!".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...