Підвищений тиск: Як допомогти собі без пігулок

Гіпертонія - основна причина інфаркту і інсульту. Щоб уникнути цих захворювань, потрібно регулярно вимірювати свій тиск і намагатися підтримувати його в нормі.

Фото: infokava.comЯк швидко знизити тиск в домашніх умовах бажають знати багато. З різким підвищенням артеріального тиску хоча б раз в життя стикався кожен чоловік, помилкою буде вважати, що з такою недугою стикаються тільки в дорослому віці і, якщо ви молоді, вам не потрібно знати. як можна знизити тиск в домашніх умовах. Рекомендації пропонують Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.


Норми артеріального тиску

Для людей середнього віку нормою тиску вважаються показники 120-140 / 80-90 мм рт. ст. Якщо тиск понад 140/90 мм рт.ст. медики відносять його до ознак артеріальної гіпертензії і радять, ніж знизити високий тиск. У дорослих підвищений тиск ділиться на три ступені:


1-го ступеня: систолічний становить 140-160 мм рт.ст., а діастолічний 90-100 мм рт.ст .;
2-го ступеня: 160-180 / 100-110 мм рт.ст .;
3-го ступеня: систолічний від 180 мм рт.ст. і вище, а діастолічний понад 110 мм рт.ст.

Показники підвищеного тиску у дітей і підлітків дещо відрізняються. Показники норми АТ коливаються в залежності від віку дитини. Так у новонароджених показник систолічного тиску становить 70-75 мм рт.ст. , До році воно виростає до 90 мм рт.ст. До 10 років воно виростає до 100/65 мм рт.ст., а звичайного показника 120/80 досягає лише до 12-ти років. Нормою буде тиск 130/80 мм рт.ст. у підлітків у віці 12-17 років.

Симптоми підвищення тиску

Шум в вухах;
Головний біль;
слабкість;
запаморочення;
Відчуття серцебиття;
нудота;
Почуття тривоги;
Пульсація в вухах;
Втрата свідомості;
безсоння;
Задишка.

Якщо у вас незначне підвищення тиску, спробуйте скористатися наступними порадами, не вдаючись до прийому лікарських трав і препаратів:

Відпочинок.Якщо підвищення артеріального тиску було спровоковано стресом, перевтомою - необхідно знайти можливість прилягти, розслабитися, нормалізувати дихання, вдих і видих робити повільний і глибокий. Видих повинен бути в два рази довший за вдих. Якщо підвищення артеріального тиску було викликане стресом, можна спокійно прогулятися по свіжому повітрю, знизиться рівень адреналіну в крові, а за ним і тиск.

Дія холоду.Наповніть таз холодною водою і занурте в нього руки, а потім ноги. Можна спробувати прийняти контрастний душ.

Тепло.Накладіть на комірцеву зону теплий компрес, зробіть ванну для ніг з гірчицею, потримайте руки і ноги в гарячій воді.

Прийняття теплої ванни. Ванна з настоєм валеріани або лаванди допоможе знизити тиск в домашніх умовах без ліків.

Компреси і гірчичники.Зробити 10-ти хвилинний компрес з яблучним оцтом на стопи або накласти гірчичники на потилицю або ікри.

Знизити АТ допомагає сік лимона, розведений в склянці мінеральної, несолоної води.

Зелений чай з лимоном;
Настій травневої кропиви і кропу. Їх змішують в пропорції 1: 1, беруть 4 ст.л. і заливають 500 мл молока. Суміш необхідно довести до кипіння і настояти протягом 10 хвилин.

Підбираючи спосіб, як знизити тиск швидко без ліків, можете спробувати випити чай каркаде. Він щадно діє на організм, дія відбувається за рахунок сечогінного ефекту, знімає спазми, тим самим, розслабляючи м'язи судин.

Для нормалізації тиску спробуйте випити настій листя подорожника великого і таволги. 2 ст.л. такого збору заливають склянкою окропу, коли відвар настоїться, випийте половину, потім лягайте в ліжко, поклавши грілку в ногах, і вживайте залишок настою.

Відвар гвоздики.Візьміть 40 бутонів гвоздики і заваріть їх 4-ма склянками води і закип'ятити. Приймати по столовій ложці 3 рази на день.
Відвар кропу пахучого. 1 ст. ложку наполягають на склянці окропу. Приймають по 1/3 склянки 3 рази на день.

Якщо ви шукайте, як знизити тиск в домашніх умовах швидко, народні засоби часто ефективно допомагають. Настоянка глоду. 1 ч.л. настоянки розбавити в склянці води і випити протягом дня в три прийоми.

Для зниження тиску приймають бруньки тополі. Беруть 25 бруньок і настоюють на 100 мл спирту. Настоюють тиждень і приймають по 20 крапель тричі на день до їди.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Читаю забавну новину, що росіяни робили спроби вбити Зеленського. Забавну в тому плані, що є Зеленський, чи його немає - є Україна. І буде, бо тіло України виглядає інакше, ніж тіло росії", - Олена Кудренко

середа, 8 травень 2024, 0:30

"Маленький президент великої Антиукраїни. Він чимчикує довгими коридорами Кремля, де на стінах висять рідкісні пейзажі. Не здивуюсь, якщо частина з них вкрадена в України", - пише харківська блогерка Олена Кудренко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбу...