Після падіння диктатури Путіна РФ не втримається в своїх географічних межах, - Каспаров

Дії кремлівської пропаганди в РФ зменшують шанси на те, що Росія перетвориться на країну європейського типу.

З кожним місяцем президентства Путіна ймовірність розпаду РФ зростає. Фото: ЖЖ.

Існує дуже висока ймовірність того, що після падіння диктатури Володимира Путіна зміняться географічні межі РФ. Таку думку висловив російський опозиціонер Гаррі Каспаров, передають Патріоти України.

Він підкреслив, що ймовірність розпаду РФ зростає з кожним місяцем президентства Путіна.

"Близько 75% відсотків населення Росії живе на захід від Уралу. Навіть якщо говорити про Сибір і Далекий схід, Росія – це європейська цивілізація", - говорить політик, відзначаючи, що в Європі існує певний набір правил, яких потрібно дотримуватися.

При цьому Каспаров вважає, що "робота щодо розбещення російського суспільства, яка почалася ще при пізньому Єльцині і набрала обертів вже при Путіні, робить процес європеїзації важким".

За його словами, дії кремлівської пропаганди в РФ зменшують шанси на те, що Росія перетвориться на країну європейського типу: "Європейськість означає не тільки економічні форми взаємодії між будь-якими суб'єктами, але це та база законів, обов'язкових до виконання".

Каспаров підкреслив, що "на сьогоднішній день, російське суспільство уражено різними імперськими вірусами, такими як "крымнашизм". "Анексія Криму, агресивні дії режиму на сході України і в Сирії, презирливе ставлення до всього світу, створює у росіян хибне уявлення про орієнтири", - говорить політик. Він відзначає, що зараз РФ паразитує на світовій економічній системі і для виправлення цієї ситуації потрібна шокова терапія.

Опозиціонер каже, що російське суспільство "важко хворе". "Вихід з цього наркотичного похмілля не буде легким. Не треба обманювати людей. Для того, щоб у Росії пройшли нормальні вибори, необхідно вийти з похмілля, вибити дур з голови. І говорити зараз, до лікування, про якусь європейську трансформацію безглуздо", - резюмував Каспаров.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Васал їде до сюзерена випрошувати додаткову допомогу": Дипломат Чалий - про візит Путіна до Китаю

четвер, 25 квітень 2024, 23:17

Валерій Чалий, дипломат, надзвичайний і повноважний посол України у США, вважає, що Путін збирається до Пекіну не тільки, щоб нарешті хоч кудись поїхати, де б його не арештували, а й буде випрошувати додаткову допомогу, передають Патріоти України. "Пут...

Сікорський спрогнозував наслідки атаки Росії на країни НАТО

четвер, 25 квітень 2024, 22:55

Якщо Російська Федерація нападе на будь-яку країну НАТО, то неминуче зазнає поразки. Не Захід має боятися прямого зіткнення із РФ, а навпаки. Відповідні заяви пролунали у виступі міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського перед Сеймом 25 к...