Пляма на біографії ідола комуністів: Служниця Карла Маркса та справжня диктатура пролетаріату

Пролетарська дівчина Ленхен Демут подарувала великому теоретикові пролетарської революції Карлові Марксу сина-пролетаря.

Карл Маркс. Ілюстрація: ЖЖ.

"Карл Маркс мав служницю, Ленхен Демут. Взяв він її ще у Вестфаленів, тобто родини дружини, Дженні. 1851 року Ленхен народила сина, його назвали Генрі Фредеріком, або просто Фредді. Батьком був Карл, який мав усього 33 роки", - пише Володимир Єрмоленко на своїй сторінці у "Фейсбуці", передають Патріоти України, та продовжує:

"Це був скандал, Маркс і Дженні Вестфален провадили відносно "респектабельне" буржуазне життя в Лондоні, в них був будиночок в Кентіш-тауні, і трималися вони здебільшого на гроші капіталіста Енгельса. Звісно, ніяких там дітей від служниць, ніяких там "незаконно народжених" пролетарів у родині бути не могло.

Енгельс і тут допоміг: йому не було чого боятися, мешкав він (таємно) зі пролетарською дівчиною Мері Бернз, не був офіційно одружений – тож заявив, що Фредді – його син. Надалі Фредді однак віддали в родину якихось сусідів. Ну, бо нікому не був потрібний.

Фредді інколи давали змогу бачитися з матір'ю, але заходив він через вхід для слуг. Після смерті Маркса його продовжували вважати сином Енгельса – але Енгельс у своєму заповіті його не згадав. Ну, мовляв, не мій син. Фредді, кажуть, мав Марксові очі, працював токарем у Лондоні, був активістом у Гекні й мало говорив про свою родину. Помер він 28 січня 1929 року.

Коли Вільгельм Лібкнехт, один із засновників німецької соціал-демократичної партії, згадував про Ленхен Демут у домі Маркса, він говорив, що "вона здійснювала над ним щось на кшталт диктатури", і Маркс "корився цій диктатурі, як ягнятко". Революційне бородате ягнятко.

Пролетарська дівчина Ленхен Демут подарувала великому теоретикові пролетарської революції Карлові Марксу сина-пролетаря. Який йому одначе не знадобився.

Пролетарська дівчина Ленхен Демут також здійснювала диктатуру над буржуазним інтелектуалом Карлом Марксом. Ось вона, справжня диктатура пролетаріату".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...