Плюси та мінуси безвізу

Блогери зазначають, що у отриманні безвізу для українців є, як позитивні сторони, так і негативні.

Закордонні паспорти громадян України. Фото: leopolis.news

"Безвіз значним чином полегшить життя тим нашим співвітчизникам, які і до цього майже ніколи не мали проблем з отриманням Шенгену", - пише на своїй сторінці у соцмережі Борис Малишев, з міркуваннями якого пропонують вам ознайомитися Патріоти України, і продовжує:

2. Безвіз жодним чином не допоможе тим нашим співвітчизникам (яких є, на жаль, абсолютна більшість), в яких немає коштів на білети та туристичне проживання в ЄС. Вони як не їздили в туризм в ЄС за часів "візи", так і не будуть їздити в ЄС і за часів "безвізу". Нагадаю, для роботи в країнах ЄС українцям слід отримувати спеціальну візу навіть в умовах "безвізу".

3. Безвіз є значною геополітичною перемогою України, це гарний іміджевий крок для країни та суспільства, це вірний напрям розвитку цінностей і прагнень. Але безвіз при цьому не замінює необхідності у реформах (в яких зараз переважно не спостерігається прогресу), так само безвіз не можна віднести до особистих здобутків сьогоднішньої влади.

Адже нагадаю, безвізовий діалог Україна-ЄС розпочався ще 09 вересня 2008 року, і з того часу протягом всіх цих років Україною повільно виконувалися відповідні вимоги ЄС для отримання безвізу.

Про Шенгенський безвіз для громадян України

1) Безвіз - безумовно добре, як мандрівник і турагент можу стверджувати однозначно. Буде набагато менше витрат часу і грошей, більше можливості для спонтанних поїздок і оперативного планування.

2) Принизлива процедура доведення достойності нікуди не дівається, просто стає набагато менш витратною і стомлюючої.

3) Питання не тільки, навіть не стільки в грошах. Шенгенська віза дешева, тим більше якщо відкривати її не через ВЦ.

Візи Індії, Танзанії, Шрі Ланки дорожче, ОАЕ, Ірану набагато дорожче, США, Британії в рази дорожче. В документи теж не впирається - "намалювати" можна все, і в консульствах майже ніхто нічого не перевіряє, крім формальної наявності.

Головна проблема - статусність українського паспорта, на який прикордонники країн ЄС часто дивляться з відвертим презирством. А цього ніякої безвіз не виправить".

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У окупантів знов вибухова нічка. - "Еб*ть нас еб*шат": Повідомляють про чергові удари ATACMS по військовим об'єктам в Джанкої, Брянськ атакують БПЛА (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 1:45

У ніч проти неділі, 28 квітня, у Джанкої та у Джанкойському районі окупованого Криму пролунав потужний вибух. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер, а також Мапа повітряних тривог. . "У Джанкої та Джанкойському районі чули потужний вибух", ...

Увели з-під носу у Росії: Україна може отримати десятки МіГів та СУшок, продані з арсеналів Казахстану. Військовий експерт розповів, як це допоможе авіації ЗСУ

неділя, 28 квітень 2024, 0:55

Повітряні сили України можуть отримати 81 радянський літак, серед яких Су-24, МіГ-23, МіГ-27 та МіГ-29. Вся ця техніка була виставлена на продаж Казахстаном восени 2023 року та придбана одним покупцем. Щоправда, є один нюанс – усі вони небоєздатні, але...