Податковий кодекс Яресько-Яценюка на смітнику: експерт про те, як йде переробка суперечливих пунктів

За основу взяли попередню систему оподаткування з можливістю вносити до неї зміни протягом року.

Ілюстрація:www.visnuk.com.ua

Проект Податкового кодексу від Мінфіну більше не розглядається - як абсолютно безперспективний з погляду проходження в Раді і не здатний зібрати там навіть 100 голосів. Мінфін в особі Яресько та Макєєвої, а також покликані ними самозванці з приватної фірми, яка прикривається світовим ім'ям, до якого вона не має відношення, а просто тупо купила франшизу, при Мінекономіки, яке самоусунулося від податкового процесу, масштабно підставили своїм волаючим непрофесіоналізмом Прем'єра, Уряд, Президента, Парламент, підприємців і народ України, видавши проект податкових змін з величезним запізненням, а також фантастично неякісним, даремно розтративши на розробку цього непридатного продукту законотворчості грант у півтора мільйона євро. Про це пише у блозі видання LB.ua економіст Олександр Кірш, повідомляють Патріоти України.

2. За основу береться існуюча сьогодні система оподаткування, а кардинальні зміни в неї на основі пропозицій народних депутатів будуть вноситися пізніше протягом року і зможуть діяти з липня 2016 або з січня 2017.

3. Зміни, які діятимуть вже з початку 2016 або з квітня 2016 року, узгоджуються робочою групою за участю Прем'єра, Голови Верховної Ради, профільних депутатів від фракцій і фахівців.

4. У числі попередньо узгоджених змін -

усунення ручного втручання в адміністрування ПДВ і встановлення чіткого прозорого порядку його відшкодування;

заміна авансів з податку на прибуток щоквартальними платежами за фактом, а не за минулий рік;

єдина ставка податку з фізосіб 18% незалежно від доходу, а з дивідендів від платників податку на прибуток 5%;

скасування внутрішніх утримань ЄСВ 3,6% із зростанням верхньої межі зовнішніх нарахувань з 17 до 25 мінзарплат;

підвищення на 1 відсотковий пункт ставок єдиного податку для групи 3: 3% + ПДВ або 5% без ПДВ при збереженні обов'язкового ЄСВ тільки на мінзарплату і зниженні граничного обороту для права на ЄП з 20 до 5 млн;

зниження газової ренти до 14 або 29% залежно від глибини залягання із збереженням ставки 70% тільки для видобутку газу за договорами про спільну діяльність з державною участю;

щодо умов часткового скасування спецрежиму з сільгосп ПДВ із збереженням єдиного податку для групи 4 (с/г) тривають переговори.

Вважаю, що в цілому, незважаючи на попередній характер погоджень, прогрес є, шанси на реалізацію позитиву високі, робота триває, у зв'язку з чим замінив свої податкові семінари (на найближчий період) участю в цій роботі." - написав Кірш.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Виждав момент і почав шмаляти... зробив ще контрольні постріли в голову і серце, а потім втік", - деталі розстрілу мобілізованим українцем командирів 10-го полку ЗС РФ

понеділок, 6 травень 2024, 0:55

Як вже інформували ПУ, 4 травня на окупованих територіях України військовий розстріляв командирів 10-го танкового полку ЗС РФ. Z-канали оповідають нові подробиці про "трагедію". Відомо, що стрілець – 50-річний українець Юрій Галушко. Вчора він розстріл...