Фонд гарантування вкладів фізичних осіб подав позов: З голови Мінфіну та Клюєвих намагаються стягнути 1,7 мільярда

Йдеться про позов щодо "Актив-Банку", власниками якого до кінця 2012 року були скандально відомі брати з "Опоблоку".

Оксана Маркарова. Фото:minfin.com.ua

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб подав позовну заяву проти колишніх акціонерів і топ-менеджерів "Актив-Банку" щодо стягнення "шкоди" в розмірі 1,7 мільярда гривень. Про це стало відомо з судової ухвали від 4 вересня 2018 року, передають Патріоти України.

Як зазначається, 4 вересня Солом'янський районний суд Києва повернув ФГВФО його позовну заяву. Відповідачами у цій справі є в.о. міністра фінансів Оксана Маркарова, її чоловік Данило Волинець, а також Андрій і Сергій Клюєви.

При цьому згідно з документом, повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви. Подібні позови Маркарова назвала необґрунтованими. Також вона висловила впевненість, що це підтвердиться судом.

"На момент продажу банку новим акціонерам в березні 2014 року, банк не був визнаний ні проблемним, ні неплатоспроможним. Тому цей позов вважаю необгрунтованим, і впевнена, що це підтвердиться і в результаті судового розгляду" - заявила вона.

У лютому 2015 року НБУ визнав "Актив-Банк" неплатоспроможним. До цього, 23 грудня, регулятор відправив його на ліквідацію.

Відзначається, що власниками "Актив-Банку" до кінця 2012 року були брати Клюєви. В кінці 2012 року вони продали "Актив-Банк" нинішній в.о. міністра фінансів та її чоловікові Данилу Волинцю - екс-голові наглядової ради "Ощадбанку" і власнику 75% акцій "Акордбанк", стверджує видання.

Навесні 2014 року Маркарова і Волинець перепродали "Актив-Банк" групі інвесторів, які, за даними учасників ринку, були близькі до бізнесмена Олександра Антонова - батькові Володимира Антонова (останній свого часу був акціонером збанкрутілого CityCommerceBank).

Маркарова працює в Міністерстві фінансів з березня 2015 року. До цього вона 12 років очолювала інвестиційну групу ІТТ.

Раніше Маркарова публічно розповідала, що Клюєви два роки продавали "Актив-Банк" перед тим, як вона його придбала з чоловіком в кінці 2012 року.

Джерело: Finbalance

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....