Поділили на чотирьох: НАБУ викрило злочинну групу посадовців, що вкрали в "Укрзалізниці" 20 000 000 грн

У роботі детективів майже 20 проваджень із викриття корупційних схем у ПАТ "Укрзалізниця" .

Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП 1 листопада повідомили про підозру 4 особам у заволодінні понад 20 млн грн держпідприємства "Укрзалізничпостач" (нині – філія ПАТ «Укрзалізниця»). Про це передають Патріоти України згідно інформації НАБУ.

Зокрема, йдеться про заступника директора і начальника управління закупівельних процедур ДП "Укрзалізничпостач". Окрім цього про підозру повідомили директору підприємства-постачальника та фінансовому директору групи компаній, до якої входило підприємство-постачальник.

Упродовж 2014 року службові особи "Укрзалізничпостача" вступили у змову з представниками одного з приватних підприємств, яке мало намір постачати метизну продукцію для потреб "Укрзалізниці".

За домовленістю службові особи "УЗ" допомогли обраному ТОВ перемогти у конкурсних торгах, після чого уклали угоду на постачання метизної продукції за цінами, що на той момент майже вдвічі перевищували середньоринкові.

Внаслідок цього "Укрзалізниці" було завдано збитків у понад 20 млн грн.

Наразі детективи НАБУ встановлюють місцезнаходження ще однієї особи, ймовірно причетної до вчинення злочину, для повідомлення їй про підозру.

Нагадаємо, співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією спільно з Головним слідчим управлінням Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Генпрокуратури викрили на хабарі першого заступника начальника одного із департаментів ПАТ "Укрзалізниця".

Правоохоронці встановили, що чиновник за "підтримки" нещодавнього топ-менеджменту "Укрзалізниці" вимагав 300 тисяч доларів США за вирішення питання щодо призначення на керівну посаду в одній із філій товариства.

Співробітники СБ України задокументували, що у якості "передоплати" кандидату було запропоновано передати 70 тисяч американських доларів.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Українські військові - небезпечні": Росіяни вже намагаються використати інцидент з розстрілом патрульних на Вінниччині

субота, 20 квітень 2024, 13:54

Російські боти у мережі підігрівають дискусії про вбивство поліцейського на Вінниччині, намагаючись розколоти позицію українців та дискредитувати і ЗСУ, і поліцію. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, передають Пат...

Міноборони РФ плаче від люті: Українські дрони влаштували "веселу ніч" у восьми областях Росії, - джерело

субота, 20 квітень 2024, 13:29

Безпілотники в ніч на 20 квітня атакували енергетичні об’єкти на території Російської Федерації. За даними джерел УНІАН, це була спільна операція Служби безпеки України, Головного управління розвідки Міноборони та Сил спеціальних операцій ЗСУ, передаю...