Помітили: В українській поїздці Джо Байдена є один незручний момент, - Vice News

Те, як впорається зі своїм завданням Джо Байден, і чи не перешкодить його діям працевлаштування сина в компанії на Одещині, стане реальним мірилом щирості підтримки США.

Джозеф Байден. Фото: www.gorodkiev.com.ua.

Цього тижня віце-президент США Джо Байден відвідує Київ, щоб запевнити українців у тому, що вони як і раніше мають підтримку Вашингтона в боротьбі проти Росії і підтримуваних нею терористів. Але його візит може бути затьмареним діями посла США в Україні, який останнім часом вів себе не дуже дипломатично. Наприкінці вересня посол Джеффрі Пайєтт виступив перед групою бізнесменів та інвесторів на конференції в Одесі і заявив їм, що українські прокурори захищають корумпованого власника енергетичної компанії, в якій працює син Байдена, Хантер, замість того, щоб переслідувати його за законом, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель та Vice News.

"Ми дізналися, що в деяких ситуаціях Генпрокуратура не тільки не підтримувала розслідування корупції, але навіть підривала роботу прокурорів, які розслідували такі справи", - сказав Пайєтт в головному портовому місті України. Потім він конкретно вказав на справу екс-міністр екології України Миколи Злочевського, власника енергетичної компанії Burisma Holdings. Саме ця компанія найняла Хантера Байдена на місце Злочевського, який потрапив до Кабміну, в раді директорів.

Burisma, швидше за все, найняла сина Байдена в надії, що престиж його сім'ї захистить компанію в смутні часи, що послідували за революцією, вважає Дарина Каленюк, директор українського "Центру протидії корупції". "Вони намагаються відвести підозри у своїй участі в корупційних схемах і замість цього показати, що діють відповідно до міжнародних стандартів", - сказала Каленюк, додавши, що за режиму Януковича Burisma за сумнівних обставин отримала ліцензію на видобуток газу.

Burisma наполягає, що найняла сина віце-президента, бо той є досвідченим юристом. "Він потрапив до нас виключно завдяки своїм якостям", - сказав голова компанії Алан Аптер, прийнявши на роботу молодшого Байдена. За словами посла США, начальник Хантера Байдена, Злочевський, вкрав $ 23 млн в українського народу. Але коли британський суд заарештував його гроші і попросив українських прокурорів відправити документи, що підтверджують незаконні джерела цих коштів, ті стали ухилятися, змусивши зняти арешт з активів колишнього міністра екології.

Байден старший прибув в Україну в той час, коли корупція стала головним питанням на порядку денному. Війна на сході тимчасово стабілізувалася, і ЗМІ призначили хабарників ворогом країни номер один, а не Росію. Візит віце-президента США припав на розпал конфлікту між реформаторами і українським президентом Петром Порошенком, який не бажає звільняти генпрокурора, незважаючи на численні звинувачення останнього в зловживанні службовим становищем.

Хоча в Білому Домі головною метою візиту називають підтвердження того, що, незважаючи на події в Сирії, США не мають наміру змінювати свою позицію в українському питанні, але також визнають, що генпрокуратура України відчайдушно потребує реформи, і підтримують публічно висловлену позицію свого посла в цьому питанні.

"Ми були дуже задоволені критикою посольства, спрямованою в бік прокуратури. Вона була дуже прямолінійною. Якщо Байден продовжить в тому ж дусі і зверне увагу на діяльність прокуратури по захисту людей, пов'язаних з Burisma, стане ясно, що він робить свою роботу чесно і не пов'язаний вузькими сімейними інтересами", - говорить Каленюк. Те, як впорається зі своїм завданням Джо Байден, і чи не перешкодить його діям працевлаштування сина, стане для українських реформаторів реальним мірилом щирості підтримки Сполучених Штатів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Смерть військовозобов'язаного в ТЦК Кривого Рогу: Спливли нові подробиці

вівторок, 7 травень 2024, 13:53

У військовозобов'язаного, який помер у ТЦК Кривого Рогу Дніпропетровської області, виявили токсичну дію невідомої речовини. Про це повідомляє Телеграм-канал "СВОЇ | Кривий Ріг" з посиланням на результати розтину, передають Патріоти України. За даними р...

Фанати совка дуже образилися: Китайці показали свою версію, як Сталін посилав Мікояна до Мао Цзедуна (відео)

вівторок, 7 травень 2024, 13:41

Серед фанатів радянського режиму спалахнув скандал через образ диктатора Йосипа Сталіна у китайському історичному телесеріалі Дипломатичні ігри. Річ у тім, що в оприлюдненому у соцмережах уривку кривавого тирана було показано глядачам не як «великого л...