"Помилування чи кара?": Володимир Путін може вагатися між двома варіантами подальшої долі Савченко, - експерт

Засуджений до позбавлення волі іноземець може бути переданий для відбування покарання в країну своєї громадянської належності.

Надія Савченко. Фото: telekritika.ua.

Є два найвірогідніших сценарії розвитку ситуації з українською льотчицею Надією Савченко. Таку думку в інтерв'ю Обозревателю висловив екс-заступник міністра закордонних справ Росії, колишній надзвичайний і повноважний посол своєї країни в Південній Кореї і провідний науковий співробітник Інституту світової економіки і міжнародних відносин РАН Георгій Кунадзе, передають Патріоти України.

"Відповідно до існуючої практики, засуджений до позбавлення волі іноземець може бути переданий для відбування покарання в країну своєї громадянської належності. Я б не виключав можливість такого сценарію у справі Савченко. Деякі ознаки на це вказують", - вважає Кунадзе.

Водночас він підкреслив, що в цьому випадку виникне одна серйозна проблема. "Для реалізації такого сценарію українському суду треба було б своїм рішенням підтвердити вирок, винесений Надії Савченко російським судом. Уявити таке рішення українського суду мені важко, навіть не дивлячись на те, що президент Петро Порошенко міг би її одразу ж помилувати", - зазначив Кунадзе.

За його словами, другий сценарій - помилування Надії Савченко президентом Росії одразу після вступу в силу винесеного їй вироку. "Щодо того, що хотів би виторгувати у відповідь Володимир Путін, гадати не буду. Як одноосібний правитель він нічим не обмежений", - підсумував Кунадзе.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...