Попередження гірникам Донбасу: У Росії засудили лідера протестних акцій шахтарів

Російська профспілкова газета "Солідарність", з посиланням на активістку шахтарського протесту Тетяну Авачеву, написала, що таке рішення суду безпосередньо пов'язано з активною участю Дьяконова в акціях протесту шахтарів.

У Росії засудили шахтаря, який очолив бунт. Фото dn.depo.ua

"Він допомагав нам в організації пікетів, був одним з учасників оргкомітету", - пояснила Авачева, передають Патріоти України.

Вона також розповіла, що Дьяконова звинуватили у тому, що в 2015-му році він погрожував газовим пістолетом заступнику мера міста Гуково. Інцидент був зафіксований на відеокамеру. При цьому сам засуджений стверджує, що лише продемонстрував чиновнику нагородну зброю у відповідь на погрози на власну адресу, а потім прибрав пістолет, мирно продовживши розмову.

"Справу просто сфабрикували, щоб прибрати одного з яскравих активістів. Йому навіть не дали сказати слова на свій захист. Суддя просто зачитав вирок - і все!", - розповіла активістка.

Також зазначається, що Дьяконов відігравав активну роль в організації шахтарських акцій протесту, постійно давав інтерв'ю і задавав чиновникам гострі питання.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Операція росіян на Харківському напрямку почала "витормажуватись" - темпи падають, втрати, зростають - Костянтин Машовець

вівторок, 14 травень 2024, 9:32

Очевидно, операція росіян на Харьківському операційному напрямку почала "витормажуватись" - темпи падають, втрати, навпаки, зростають (просування противника за 13.05., на відміну від попередніх діб, явно відчутно менше). . Ну, воно й не дивно - якщо З...

Платимо кров'ю і землею завдяки мародерам: Харківська ОВА перерахувала підставним фірмам сотні мільйонів гривень за будівництво фортифікацій, де зараз наступає русня - Богуславець (документ)

вівторок, 14 травень 2024, 9:23

Департамент Житлово-комунального господарства (ЖКГ) та паливно-енергетичного комплексу Харківської ОВА укладав прямі договори на постачання деревини для укріплень із фірмами з ознаками фіктивності. Загалом п’ятьом ТОВкам заплатили 270 мільйонів гривень...