"Потрібно пояснити, що це таке - європейська медицина, щоб розвіяти ілюзії", - Комаровський

Українці зовсім не знають, як функціонує система охорони здоров’я в Європі.

Лікар Комаровський. Фото: НВ

Доктор медичних наук, відомий дитячий лікар Євген Комаровський переконаний, що українська громадськість перебуває в омані щодо європейської системи охорони здоров’я, повідомляють Патріоти України. В інтерв'ю журналу Новое Время він наголосив на необхідності масштабних інформаційних кампаній в країні на підтримку нинішньої медичної реформи.

"Люди в Україні часто говорять: хочемо європейську медицину. Так от, для початку їм потрібно пояснити, що це таке – європейська медицина, щоб розвіяти ілюзії", - переконаний Комаровський.

Наприклад, за його словами, в європейських країнах "немислимо", щоб при високій температурі дитини лікар прийшов додому за викликом. "Цілий лікар, та ще й з медсестрою! А ви йому 100 грн дали і дивувалися, чому він незадоволений", - іронізує Комаровський.

За його словами, унікальність професії лікаря в Україні втрачена, "тому ми навряд чи зрадіємо по-справжньому європейській медицині". "У кожної жінки є сережки або перстеник, але ж ніхто не думає, що десь там у Бельгії персональний ювелір робить їх особисто для неї. Механік не приїде до вас додому лагодити ваш автомобіль, він запросить вас на станцію техобслуговування, - наводить аналогії Комаровський. - Але ми звикли, що лікар до нас приїжджає додому".

Повага і до лікаря, і до пацієнта – основний принцип для європейської медицини, підкреслює відомий педіатр. "Є речі, на які я в європейській медицині молюся, – це гарантія якості ліків у аптеках, відсутність горезвісного "потерпи". Ніхто не буде робити людині боляче, якщо є можливість цього уникнути", - нагадує Комаровський.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Хто слова зодягне у музичні шати

четвер, 28 березень 2024, 23:01

Шукаю композитора. Я, зізнаюся, друзі, не поет, тим паче, не поет-пісняр. Але одного ранку проснувся з віршем у серці. Де й взялося це прекрасне диво — не знаю. Тільки встиг ввімкнути комп’ютер — вилилося хвилюючим текстом на екран. Перечитав, почистив...

"Після "СВО" буде нова війна": Соловйов розповів росіянам про їхні "блискучі" перспективи

четвер, 28 березень 2024, 20:52

Кремлівський пропагандист Володимир Соловйов розмріявся, що країна-терорист Росія зможе перемогти у війні проти України. До того ж, за його словами, це "перспектива" наступних кількох років. У той же час Соловйов закликав росіян готуватися до наступної...