"Повертаючись до декларацій. Від кожного чую - що далі? Проковтнемо і забудемо?" - блогер

Що буде далі, залежить від нас. Сподіваюсь, ми не переключимо свою увагу на черговий скандальний «шедевр» «95 кварталу». І не дозволимо себе розтлівати великими і малими злочинами шахраїв при владі, вважає Тетяна Малахова.

Ілюстрація:https://www.rbc.ua

"Колись в далекій юності, ще в Горлівці, я дивилась в кінотеатрі фільм Віктора Мережка «Прости». Після сцени ґвалтування головної героїні компанією юних мерзотників мене так знудило, що ніякий токсикоз і поруч не стояв. Вражаю, це нормальна реакція людини на такий злочин, адже ґвалтування руйнує і душу, і тіло. Але ґвалтівники дуже не схожі один на одного." Про це пише Тетяна Малахова у своєму Fаcebook, інформують Патріоти України, продовжуючи:

Один пре нахабно, хоче зломити волю жертви силою, не приховує своїх брудних намірів. Жертва це усвідомлює, а тому має час і можливість чинити опір.

Інша справа - коли злочинець тишком-нишком розбещує свою жертву і розтліває її, руйнує її душу і мозок, привчає до думки - все, що відбувається, норм. Вважаю, другий ґвалтівник набагато небезпечніше, адже у жертви паралізована свідомість, і вона навіть не здогадується, що з нею творять, і тому не дає опір. А якщо якась жертва і усвідомила все, то воля її зломлена, вона не вірить в зміни і мовчки несе всій хрест.

На мою думку, режим Януковича можна порівняти з першим ґвалтівником - нахабним гопником, якому ми дали відсіч. А ось сучасна влада - це другий тип ґвалтівника, який усвідомив, що силою з нами не можна, і Майдан це підтвердив. Тихою сапою убивається наша віра і сила - затягується розслідування вбивства Небесної Сотні, а вчорашні поплічники Януковича не те що залишились на своїх місцях, а пішли вгору і плюють звідтіля на народ і набивають свої кишені.

Але нічого так не руйнує душу, як лицемірство - нагорі влади ми чуємо палкі речі про любов до України, але кожного дня бачимо - то пам'ятник Героям Небесної сотні зруйнували, то водій маршрутки висадив солдата, та ще й обізвав вбивцею. Добре, якщо поруч була небайдужа людина і виклала це в ФБ і підняла хвилю протесту. Можливо, я неуважна, але я щось не чула, щоб влада ставила за мету шукати таких мерзотників і судити їх як державних злочинців.

Я бачу, що у багатьох людей опускаються руки і з кожним днем гасне віра. Я знаю багато донецьких біженців, які підтримували Україну, виходили проти натовпу озброєних ростовських «тітушок» і потрапили в «растрельные списки». Ці люди були вимушені їхати з Донбасу в одних капцях і на збори в них було півгодини. І знаєте, що їм болить сьогодні?

Не залишені квартири і майно, не орендована брудна київська гостинка, а те, що їхні земляки-сепари, які носили бурятам «супчики» на блокпости, які виходили на референдуми і кричали «Данбассэтосроссия», які «стучали» на патріотів, знаючи, що на тих чекає в «подвалах», встигли продати своє донецьке майно, а ще підробили у російських окупантів (самі розумієте, як і чим), ПРИЇХАЛИ ДО КИЄВА і купили собі квартири!

А ще продовжують ганьбити в соціальних мережах нашу мову, державність і наших героїв. Ну й не забувають зайвий раз потролити наших патріотів, які перебиваються з копійки на копійку. В якій ще країні так пестять сепаратизм і зневагу до патріотів?

Звичайно, у нас є свобода слова, але вона носить платонічний характер. Ну сказали правду, а далі? Як це було з квартирами Лещенка. В його «джентльменському наборі сучасного політика» були і рахунки в російському банку, і декілька джерел отримання грошей на велику квартиру в центрі. Ці джерела мінялися майже щодня. І чим закінчилося?

Розмовами про те, що не треба заздрити успішній людині, яка заради «улюбленої людини» пішла на все і купила таку квартиру, адже «улюблена людина» того варта. А чому, вибачаюсь, заздрити? Умінню наварювати «бабло» будь якими шляхами? Або тому, що «улюблена людина» без квартири в центрі може накивати п'ятами? А як ще трактувати версію, що «він молодий і пішов на це ради кохання такої «жінки»? А що, цього «успішного політика» можна кохати тільки в комплекті з дорогою квартирою?

А без неї ні? Чому заздрити? Я вважаю, що нормальні люди (по-доброму) заздрять Володимиру Жемчугову, жінка якого цілий рік боролась за його визволення з полону, і коли він повернувся сліпий і безрукий, вона оточила його таким теплом і коханням, що «успішним політикам» й не снилось! Під світлинами Володі з'явилися коментарі чоловіків: «Володя, заздрю! Ти найщасливіший у світі». Уявляєте, здорові чоловіки, з руками і зором, пишуть колишньому полоненому такі слова! І що пишуть і думають про «успішного політика» і його «улюблену людину»?

Тільки суспільство забуло про «успішного політика», як грянула е-декларація. І риторичне запитання - що далі? Нас будуть запевняти, що звичайна суддя (і ще тисяча її колег) могла заробити мільйон доларів на присадибній ділянці, розводячи суницю? Або всі ці мільйони дісталися у спадок від мами, яка за радянських часів тримала їх у матраці після того як знайшла 12-й стілець, в який бабуся-дворянка до революції зашила діаманти?

Взагалі, оця відмазка «мама дала» тягне на Оскара, бо звучить вони з вуст такого собі Паши Емільовича, у якого на обличчі написана вся його «біографія». І таких пашемільвичих у нас більш ніж 100 000. Саме стільки було зареєстровано декларацій на момент, коли я це писала. Вважаю, що феномен «мами мільйонера» буде колись вивчатися не користувачами ФБ, а прокурорами. Якщо до прокуратури почнуть брати не шахраїв, а порядних людей.

Мені аж хочеться порахувати усіх «мам», які наскладали за своє життя мільйони, а потім подарували ці гроші синкам-чиновникам. Тільки хочу спитати - як? Зекономили на проїзді і все життя ходили пішки? Або стали таємними коханками арабського шейха-геронтофіла? Я не здивуюсь жодній версії після того, як Парасюк написав в декларації, що отримав годинник від Святого Миколая.

Мені кажуть, що критикувати владу не можна, бо Путін радується. Можна подумати, Путін ридає, коли ми мовчки котимося в бідність, а чиновники збільшують свої статки. Йому байдуже, що ми кажемо про владу, бо це слова, а ось зріст шахраїв при владі і розкрадання держави - гріє його душу, бо це удар по Україні сильніший за війну на Донбасі.

Та повертаючись до декларацій. Сьогодні я від кожного знайомого чую - що далі? Проковтнемо і забудемо? Вважаю, що так не станеться. Це під час перегляду фільму з фрагментами ґвалтування, який я згадувала на початку, можна були вийти з залу і забути, бо це ж кіно. А нам виходити нікуди. Хоча коли я читала про ці декларації і статки « шановних» людей, мене так знудило, що той «чернушний» фільм здавався мені дитячим лепетом. В країні війна, тисячі загиблих, тисячі калік, мільйони бідних родин, а армія чиновників багатіє кожного дня. Сподіваюсь, Європа і США, які вимагали цих декларацій, будуть «вражені».

Але руки опускати не можна, навіть якщо половина з нас запитає: «Навіщо ми гнали Януковича і виходили на Майдан?» Та хоча б тому, що при Януковичі таких е-декларацій бути не могло, і це заслуга не влади, а наша з вами, бо ми на Майдані стояли за європейський формат в політиці, а не за путінський шалман.

Що буде далі, залежить від нас. Сподіваюсь, ми не переключимо свою увагу на черговий скандальний «шедевр» «95 кварталу». І не дозволимо себе розтлівати великими і малими злочинами шахраїв при владі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....