"Повне дилетантство. У СБУ великі розбірки через провальну операцію в Києві із затримання екс-беркутівця" - Бутусов

У спецслужбі триває масштабне службове розслідування у зв'язку із втечею співробітника полку поліції особливого призначення Володимира Іващенка, який торгував зброєю.

На місці інциденту. Фото:Новое время

У СБУ проводять розслідування у зв'язку з провалом спецоперації із затримання торговця зброєю в Києві. Про це заявив у Facebook журналіст, головний редактор "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

"У СБУ великі розбірки через провальну операцію 6 березня в Києві із затримання співробітника полку поліції особливого призначення Володимира Іващенка... Колишній беркутівець нелегально торгував зброєю, під час затримання кинув у групу захоплення гранату і зумів безкарно втекти", – написав журналіст.

Бутусов повідомив із посиланням на джерела, що у СБУ триває масштабне службове розслідування.

"Група захоплення Іващенка була зі складу спецпідрозділу "Альфа" СБУ Харківської області. Тобто залучили тих, чиїм завданням є захоплення злочинців, але вони не просто допустили підрив гранати, але навіть не змогли запобігти прориву злочинця", – пояснив він.

Журналіст зазначив, що затримання в Києві здійснювали харківські СБУ й "Альфа", які, імовірно, не захотіли "ділити лаври з київськими колегами".

"Незважаючи на заздалегідь підготовлену операцію і те, що злочинець сів у машину оперативників, його дій не контролювали, його не тримали на прицілі. У Іващенка були повністю розв'язані руки і він зумів вихопити гранату. Ніхто йому не завадив, не вистрілив... Співробітники "Альфи" внаслідок вибуху гранати розбіглися, управління було втрачено, а району операції не заблокували. Переслідування не організували. Злочинець зумів утекти", – продовжив він.

Бутусов зазначив, що офіцер із групи захоплення з Харкова під час операції знімав те, що відбувалося, на відео, яке за кілька годин передав одному з інтернет-видань, що, на думку СБУ, пов'язане з російськими спецслужбами.

"Ті, хто організовував захоплення Іващенка, виявилися повними дилетантами. Можна собі тільки уявити, а що б було, якби у Іващенка були спільники, і що, якби він вирішив застосувати проти СБУшників не одну гранату, але і стрілецьку зброю, і що було б, якби відбувалося затримання реальних російських терористів. Рівень планування й управління операцією просто гнітючий, обурливий непрофесіоналізм. З яким ворогом можуть боротися ці люди?" – написав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...