Повзуча анексія: Портніков розповів про подальші дії Кремля у разі визнання "Л/ДНР"

Якщо до анексії Криму могло здаватися, що в Кремлі хтось цікавиться міжнародним правом, то зараз очевидно: Путіну і компанії на будь-які норми наплювати, наголосив журналіст.

Ілюстрація:https://news.pn/Якщо влада Російської Федерації визнає терористичні угруповання "Донецька народна республіка" (ДНР) і "Луганська народна республіка" (ЛНР) на сході України, то наступним кроком з боку Кремля може стати легалізація військових формувань бойовиків за осетинським зразком, коли їх корпуси формально стануть частиною Збройних сил РФ, служба в них буде прирівняна до служби в російській армії. Про це в статті на сайті Еспресо.TV написав журналіст Віталій Портніков, передають Патріоти України.

"Міністр оборони самопроголошеної Республіки Південна Осетія Ібрагім Гассєєв заявив, що підрозділи "армії" цієї окупованій Росією території Грузії увійдуть до складу російських збройних сил. Відповідну угоду буде підписано вже в поточному році і після його вступу в силу Росія почне визнавати службу в збройних силах Південної Осетії рівноцінній службі в російській армії", - пише він.

Журналіст нагадав, що підписання угоди в Москві вимагали вже давно.

"Як не дивно, входження армії Південної Осетії до складу російських збройних сил гальмувалося самими осетинами, які хотіли зберегти контроль над систематичним розкраданням грошей, що виділяються Москвою їх "армії". Але у Росії знайшлися аргументи, які переважили корупційні інтереси бойовиків. Однак саме рішення про фактичну ліквідацію армії Південної Осетії говорить про те, що Росії набридло прикидатися "посередником" і "захисницею пригноблених осетинів". Мова йде не про прагнення допомогти якійсь новій "державі", а про саму банальну окупацію", - додав Портніков.

"Визнання незалежності Південної Осетії і Абхазії було лише етапом, за яким повинна була піти анексія грузинських територій. Те, що цього не сталося досі, пояснюється лише опором місцевих еліт - перш за все абхазької. Але в Південній Осетії вже в цьому році пройде референдум про приєднання до Росії. І не виключено, що після нього Москва оголосить про "возз'єднання осетинського народу" і вже формально анексує частину території Республіки Грузія. Якщо до анексії Криму могло здаватися, що в Кремлі хтось цікавиться міжнародним правом, то зараз очевидно: Путіну і компанії на будь-які норми наплювати", - додав журналіст.

Він підкреслив, що приклад Південної Осетії може виявитися повчальним і для Донбасу.

"Сформовані на окупованих територіях військові корпуси вже зараз фактично є частиною Збройних сил Російської Федерації, управляються російськими військовими. Якщо в Кремлі вирішать визнати "народні республіки", то наступним кроком стане легалізація військових формувань бойовиків за осетинським зразком: їх корпуси формально стануть частиною Збройних Сил Росії, служба в них буде прирівняна до служби в російській армії", - прогнозує Портніков.

"Відбудеться фактична анексія української території, захищати яку від "агресора з Києва" буде вже справжнісінька російська армія. А спроби звільнення Україною власних території будуть прирівняні до нападу на саму Росію, на її військових. Саме таку конструкцію "повзучої анексії" Москва зараз вибудовує в Південній Осетії", - резюмував журналіст.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....