Правильна тенденція: Ситуація для Путіна стає безвихідною, - Боровой

Путін повинен розуміти, що мова йде не про можливість скасування санкцій, а навпаки, що санкції будуть наростати до тих пір, поки він не відмовиться від агресивної, експансіоністської і імперської політики.

В.Путін. Фото: Фокус.

ВВП Росії фактично впав удвічі. І в цих умовах якісь стабілізаційні процеси в економіці не можна називати ростом економіки. Це все одно що хворий, який знаходиться на останній стадії, раптом прокинувся і вимовив дві фрази. Це ж не можна назвати одужанням або ознакою одужання. Це треба називати "прокинувся". Так пише у своєму блозі російський політик Костнятин Боровой, передають Патріоти України.

Те ж саме відбувається зараз в економіці Росії. Після катастрофічного падіння ВВП відбуваються деякі коливання. Ніяких принципових змін в економіці більше немає і говорити про її стабілізацію або зростання, принаймні, несерйозно.

Додатково до цього в США хочуть прийняти новий закон про санкції проти Росії. Це частина того, що сенатори і конгресмени називали всеосяжними санкціями. Планувалося радикальніше їх введення, але поки обмежилися паліативними тимчасовими механізмами.

Ці санкції - це серйозний вплив на кілька областей економіки. Можна говорити, що це секторальні санкції. Розширено перелік осіб, які підпадають під них в зв'язку з кібератаками або, як правильно це називати, - застосування кібернетичної зброї. У нафтовій і газовій галузі ускладнені умови. Поступово сенатори приходять до необхідності зробити для Путіна ситуацію безвихідною. Це ще не ембарго і не економічна блокада. Санкції секторальні, в різних областях економіки, але вони стосуються обмеженого переліку компаній. Глобального характеру вони поки не носять.

Але це правильна тенденція. Путін повинен розуміти, що мова йде не про можливість скасування санкцій, а навпаки, що санкції будуть наростати до тих пір, поки він не відмовиться від агресивної, експансіоністської і імперської політики. А вона завдає шкоди не тільки Росії, але і всьому іншому світу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...