Прекрасне раніше Білогірське водосховище в Криму перетворилося на глибоку калюжу (фотофакт)

Екосистемі Білогірського водосховища на півострові завдано незворотної шкоди.

Фото: krymr.com Білогірське водосховище, 22 жовтня 2017 року

Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Крим.Реалії.

Раніше у водосховищі мешкали сотні тисяч прісноводних молюсків та інших представників підводної флори і фауни. Через величезне коливання рівня води взимку і влітку, екосистемі Білогірського водосховища в окупованому Криму завдано незворотної шкоди. Про це Крим.Реалії повідомив координатор Кримської контактної групи з прав людини Абдурешит Джеппаров.

«До перекриття урядом України Північно-Кримського каналу Білогірське водосховище так сильно не міліло. Тут мешкали сотні тисяч прісноводних молюсків та інших представників підводної флори і фауни... На жаль, поки немає ніяких передумов для стабілізації рівня водосховища наступними роками», – розповів Джеппаров.

Білогірське водосховище розташоване в руслі річки Біюк-Карасу, що бере свій початок із самого повноводного витоку в окупованому Криму – Карасу-Баші.

Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді через Північно-Кримський канал, що з'єднує головне русло Дніпра з півостровом. Після анексії Криму Росією 2014 року, постачання води на півострів припинили.

Верховна Рада офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму й Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними й засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова й називає це «відновленням історичної справедливості».

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Перевзувся!": На росТБ засудили Трампа, який не завадив Конгресу проголосувати за виділення допомоги Україні

четвер, 25 квітень 2024, 20:44

Російські пропагандисти звинуватили колишнього президента США Дональда Трампа в тому, що він “перевзувся”. На думку рупорів Кремля, він повинен був завадити виділенню Україні військової допомоги. Про це на своїй сторінці в соцмережі написав журналіст т...

Цікава статистика: Журналісти підрахували, скільки людей вбили російські військові після повернення додому за два роки

четвер, 25 квітень 2024, 20:17

Окупанти, які повернулися з війни проти України у РФ, впродовж двох років убили понад 100 людей. Найчастіше вони розправлялися з родичами та знайомими. Про це повідомило російське видання "Верстка" у четвер, 25 квітня, передають Патріоти України. Видан...