"Прем'єрство Гройсмана ускладнить життя Порошенку": Портніков пояснив, чим загрожує заміна Яценюка президенту

З перших же днів перебування на чолі уряду Володимира Гройсмана, рейтинг президента почне падати.

Порошенко і Гройсман. Фото:novynarnia.com

Якщо формування нового уряду буде доручено нинішньому спікеру Верховної Ради Володимиру Гройсману, це негативно відіб'ється на рейтингу президента України Петра Порошенка. Про це написав журналіст Віталій Портников у статті для Еспресо.TV, передають Патріоти України.

Причину оглядач бачить у тому, що український виборець часто перестає любити владу відразу після того, як за неї проголосує.

"Прем'єрство Гройсмана ускладнить життя Порошенку. Українських політиків люблять на тлі завищених очікувань - і розчаровуються в них на наступний день після того, як очікування не виправдовуються. Це і буде основною проблемою нового прем'єр-міністра Володимира Гройсмана - і, природно, президента Петра Порошенка, тому що президент буквально через кілька днів буде безпосередньо ототожнюватися з урядом", - вважає Портніков.

Новий Кабінет не зможе домогтися зниження тарифів і підвищення соціальних гарантій, чого вимагали від уряду Арсенія Яценюка, тому що країна має зобов'язання перед МВФ, і тому що реформи не обмежуються компетенцією Кабміну, вважає журналіст.

"Рейтинг і глави держави, і його політичної сили буде катастрофічно падати. І не виключено, що буде тягнути за собою рейтинг всіх тих політиків, хто не буде виступати з жорсткою критикою президента і прем'єра. Рейтинг же Яценюка і "Народного фронту" - якщо тільки Яценюк залишиться в політиці - почне рости на наступний же день після того, як парламент прийме його відставку", - написав Портніков.

Приблизно через рік перед Порошенком постане непроста дилема - вибори або знову прем'єр від "Народного фронту", припустив журналіст.

"Президент виявиться перед непростим вибором - відмовитися від відповідальності за уряд або зважитися на позачергові вибори з ризиком того, що "Народний фронт" на них переможе, а Яценюк стане "канцлером" з очевидними президентськими амбіціями. Перший варіант не підходить Порошенку-бізнесмену. Другий - Порошенку-політику", - вважає Портніков.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗС РФ формують ударний кулак для наступу на Харків: В ISW розповіли деталі операції

понеділок, 6 травень 2024, 9:14

Наступ на Харків чи Суми зможе відтягнути українських військових з інших критичніших ділянок фронту. Ворог посилив авіаційні, ракетні та удари дронами по українських північно-східних прикордонних регіонах, зауважили аналітики ISW. За словами українсько...

Народні прикмети на 6 травня: Не мочіть ноги в росі

понеділок, 6 травень 2024, 7:05

Православна церква України 6 травня за новим стилем вшановує пам'ять праведного Йова Багатостраждального, мучеників Парфенія та Калімаха. За старим стилем сьогодні вшановують Георгія Побідоносця, відзначають День ангела Юрія, Георгія та Єгора - всі ці ...