"Презумпція правоти поліцейського там би взагалі не допомогла", - адвокат про вбивство у Дніпрі

З законної конституційної точки зору, обов'язковість виконання будь-якої вимоги поліцейського ввести неможливо.

Сергій Войченко. Фото: соцмережі

Адвокат Сергій Войченко розповів про презумпцію правоти поліцейського. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на блог Національного Центру Правозахисту, продовжуючи:

"Давайте розглянемо, яка існує картина на даний час. Знову ж таки, можу припустити, що певні люди, які роблять такі заяви, що вони хочуть запровадити презумпцію правоти поліцейського, абсолютно не знайомі із Законом України «Про Національну поліцію». Зокрема зі статтею 62 цього закону, де чітко передбачено про обов'язок виконання, але виключно законних (!) вимог поліцейського. Це має дуже суттєве значення, тому що йдеться саме про законні вимоги поліцейського, а не про будь-які вимоги.

З законної точки зору - не з точки зору революційної доцільності, не з "Я так хочу, бо я кум", не "Я так хочу, бо я міністр", не "Я так хочу, бо я так захотів" - ввести, з законної конституційної точки зору, обов'язковість виконання будь-якої вимоги поліцейського - неможливо. Є правове поле. Вона має бути обов'язково законною.

Ті події, що мали місце в місті Дніпрі, - презумпція правоти поліцейського там би взагалі не допомогла, тому що там стояло питання, наскільки поліцейські діяли разом, наскільки вони блокували правопорушника. І знову ж таки, а що відбулося в Дніпрі? Двоє поліцейських були вбиті працівником міліції, батальйону МВС "Торнадо". До чого тут пересічні громадяни?

Відсутність належного рівня підготовки, відсутність бронежилета, відсутність вміння поводження з вогнепальною зброєю, використання цієї зброї, психологічної підготовки і психологічної готовності до таких складних кризових ситуацій. Наслідком цього стала ситуація в місті Дніпро".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Сільвіо дуже злякався": Друг Берлусконі розповів моторошну історію про полювання з Путіним

неділя, 5 травень 2024, 20:30

Російський диктатор Володимир Путін дуже налякав нині покійного експрем'єра Італії Сільвіо Берлусконі під час спільного полювання у 2013 році. Про це розповів колишній сенатор від партії Берлусконі «Уперед, Італіє!» Фабріціо Чікітто, повідомляють Патрі...

Ігнорують усі бойові посібники: Росія змогла би захопити Україну, якби слідувала власній доктрині, - експерт

неділя, 5 травень 2024, 20:00

Росія досі не змогла загарбати усю Україну, попри значну перевагу в чисельності людей та озброєнь. Одна з причин цього полягає в тому, що російська армія ігнорує власну доктрину та офіційні посібники щодо тактики ведення боїв. Про це виданню Business I...