Про Миколу ІІ та "криваву неділю", або Навіщо Тарас Чорновіл жахливо осоромився перекручуванням історичних фактів?

Набрати "лайки", знов плюндрувати пам'ять свого батька, що ще треба Тарасу, аби заробити на життя?

Почитав блог Чорновола - пост під назвою "Цар Микола II, який розстріляв хресну ходу, став святим", та жахнувся. Я вважав, що Чорновіл хоч якось людиною залишився, але помилився... Коли бачиш діяча, який змінює політичні прапори немов панчохи, стає гидко, але коли це прапори релігійні (нижче поясню, чому) - вибачте, це гірше за шльондру. І коли ця релігійна шльондра пише ось таке (далі цитую):

"9 січня, це ще й привід задуматися, яка мусить бути каша в головах у в тих, які руками й ногами тримаються за московський патріархат. ... Але цікаво, як вони реагують на такий сюр: «Руська православна церква проголосила святими (царственные мученики) царя Миколу II та всю його родину, вулицями наших міст роками ходили, десь іще ходять «крестоходільщики» з портретами «святого Ніколая-царя». ... Сатана, який розстрілює хресний хід, стає святим", - пише Чорновіл.

Неосвіченість Тараса у історії церкви просто жахає, хоч нещодавно він казав: "Я немного занимался этими вопросами каноничности и церковного права, поэтому мог бы очень много на эту тему писать". "Много"? Вибачте - геть нічого! Від себе скажу - я аж ніяк не за відбілення РПЦ, не за канонізацію Миколи ІІ, але ж якщо критикуєш - то критикуй освічено, не ганьби Україну, щоб потім росЗМІ писали: "на Украине тупарье собралось"!

Навіщо розкидатися словами "розстріляв хресну ходу"? Над подібними постами, як у Чорновола, будуть лише сміятися наші вороги! Поясню чому:

Якщо взявся за таку тему - "кривавої неділі" - то пиши і за Гапона, і за Леніна, та як і навіщо організували це "криваве свято". З усією відповідальністю можу сказати, що нічого спільного з хресною ходою "9 січня" не відбулося, що ж тоді було - запитаєте ви? Так, розстріл сотень людей, звісно, був. Але чому? Бо відбулася трагедія у особистому житті священика Гапона, бо його через другий шлюб шантажували та тримали "на гачку" імперські спецслужби. А з іншого боку - нещасне кохання Миколи ІІ зі своєю Матильдою, що робило царя психологічно лабільним і "слухняним" для певних осіб. І цими двома коханнями вчасно скористалися комуністи, що й призвело того дня до трагедії народу.

Повторюсь, що Миколу ІІ я не виправдовую, і я проти його канонізації. Але критикувати треба завжди правдиво, а не пхати пихаті слова про "хресну ходу". У житті, у вчинках Миколи ІІ можна знайти дуже багато привидів зруйнувати його "хороший образ", то навіщо ж Чорновіл обрав не один з них, а якусь напівбрехню-напівбезграмотність?

Також підкреслю, що термін "Хресна Хода", який використав Чорновіл, має певні особливості. А тоді, 9 січня, це була несанкціонована, неофіційна хода (краще сказати мітинг) одного священика з товаришами, які примкнули до орди комуністів (чи Чорновіл забув, що у нас декомунізація?).

Також слід зазначити, що є маса історичних фактів, які свідчать, що комуністи під час російсько-японської війни відкрито співпрацювали з японцями, і до чого тут взагалі підіймати питання "хресної ходи" - незрозуміло.

Тобто, своїм постом Чорновіл захищає Леніна, чиї пам'ятники ми валили?.. Або допомагає нашому російському ворогу впевнитись у "незнанні історії та тупості" наших українських діячів? Чи просто він проявляє неосвіченість, аби сказати "хоч щось"? Не розумієшся у якомусь питанні - то краще не кажи нічого.

Набрати "лайки", знов плюндрувати пам'ять свого батька, що ще треба Тарасу, аби заробити на життя? Розумію, для політичних аутсайдерів шмат хліба - важка праця, хоча Чорновіл тут сам винен, йому ніхто не забуде бігання між Януковичем та Ющенко, гидко було дивитись: з першим до Сабодана аж у ноги падав, з другим до Філарета, і знов у ноги. А зараз підтримує намагання Гундяєва придушити проукраїнський рух у лавах УПЦ МП (про це днями зроблю окремий пост, хоч думав промовчати, дивлюсь не вийде).

Опублікував: Лука Радванський
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 24 квітня. Що українці готували Євсеїв день для збереження здоров'я

середа, 24 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 24 квітня за новим стилем вшановує Саву Стратилата і з ним 70-ти воїнів, преподобного Саву Києво-Печерського та Єлизавету Чудотворницю, а також вшановує пам'ять великого мученика Євсевія Нікомідійського, що поклав життя зарад...

Колись росія жахнеться своїх втрат: "Из сотни бойцов - 10 сбежало, остальные погибли", - полонений загарбник про свій підрозділ та про себе (відео)

середа, 24 квітень 2024, 6:15

Гурянов Євген родом з Курганської області. На війну росіянину порадили піти люди з органів опіки. Пообіцяли сина до інтернату не забирати. Росіянин у полон потрапив випадково. Каже, взагалі йшов до своїх, а знайшов українських бійців. Найбільше на тере...