Про те, як судді з Rolex та Porsche замаскувалися під "попелюшок", бо змагаються за місце у Верховному суді (відео)

Місць лише 120, претендентів – понад 600

Кожен солдат мріє стати генералом, кожен суддя – верховним суддею. Тому на конкурс в оновлений Верховний суд України виявилося чимало тих, хто вже виносив вирок іменем України. Але спаплюжив своє ім'я.

Цьогоріч, окрім суддів, до Верховного суду забажали потрапити ще й науковці та адвокати. Та чинні члени найвищого судового органу теж прагнуть будь-що зберегти свої мантії.

Місць лише 120, претендентів – понад 600. Офіційна зарплата – 225 тисяч гривень. Топова, як для державної служби. Такі небувалі зміни мали створити цілком новий Верховний суд. Втім, в Україні нічого просто і гладко не буває. Серед 625 допущених кандидатів,70 відсотків – це ті самі діючі судді, або ті, які пішли у відставку.

Судді, науковці та адвокати були у нерівному становищі. Суддям достатньо було подати довідку з установи, де вони здійснювали правосуддя. Це 5 хвилин роботи. Для адвокатів необхідно було зібрати документи за 10 років їх практики,
– розповів адвокат та кандидат до Верховного суду Дмитро Лошаков.

Окрім стандартної бюрократії, варто придивитися і до самих кандидатів. Навіть попри те, що комісія встигла "вивести з гри" п’ятірку суддів, яких підозрюють у кримінальних злочинах, там залишилося ще немало "цікавих" персонажів. Серед них і суддя Вищого господарського суду Сергій Бондар. Серед усіх кандидатів його декларація – одна з найдовших. Такою кількістю "квадратних метрів" не можуть "похизуватися" навіть суддівські родини.

Та чи справді конкурсанти б’ються лише за престиж посади? Як судді з Rolex та Porsche замаскувалися під "попелюшок"? Чому суддівським "топам" зробили "поблажки"? Так як реформа Верховного суд уможе перетворитись на проформу – дивіться у розслідуванні журналістів програми "ЦРУ". Цб можливість вам надають Патріоти України.


Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗС РФ формують ударний кулак для наступу на Харків: В ISW розповіли деталі операції

понеділок, 6 травень 2024, 9:14

Наступ на Харків чи Суми зможе відтягнути українських військових з інших критичніших ділянок фронту. Ворог посилив авіаційні, ракетні та удари дронами по українських північно-східних прикордонних регіонах, зауважили аналітики ISW. За словами українсько...

Народні прикмети на 6 травня: Не мочіть ноги в росі

понеділок, 6 травень 2024, 7:05

Православна церква України 6 травня за новим стилем вшановує пам'ять праведного Йова Багатостраждального, мучеників Парфенія та Калімаха. За старим стилем сьогодні вшановують Георгія Побідоносця, відзначають День ангела Юрія, Георгія та Єгора - всі ці ...