Про цих жертв трагедії мало хто згадує: Як лікують машиністів метро, якщо під потяг потрапила людина

В такому випадку машиніст звільняється від виконання своїх обов'язків і отримує стаціонарний лікарняний.

Метро з кабіни машиніста. Фото: YouTube

Машиністи підземних потягів найбільше страждають від випадків самогубства у метро, повідомляють Патріоти України з посиланням на Vgorode.

"У всьому світі метрополітен чомусь найулюбленіше місце для самогубців. Але сьогодні поговоримо не про людей, які вирішили звести рахунки з життям, а про тих, хто страждає від їх вчинків - машиністів метро. А ви знали, що водії підземних потягів отримують виплати і відпустку, якщо під його потяг впала людина? І справа тут не в кровожерливості машиністів, а в їх стресі, який може мати неприємні наслідки для всіх пасажирів. Як же "лікують" машиністів, які постраждали від дій самогубців?

В описаному вище випадку машиніст відразу звільняється від виконання своїх обов'язків і отримує стаціонарний лікарняний, зазвичай до 5 днів. Він проходить медогляди, з ним працюють психологи. У нас кожен працівник має страховий поліс, у машиністів передбачені подібні надзвичайні події і є додаткові виплати. Розмір виплати залежить від пакета, яких є три види. Страховка прив'язана до лікарняного і до окладу кожного працівника. Конкретну суму зараз складно назвати, так як розрахунок в кожному випадку індивідуальний.

- Яку допомогу повинен надати машиніст, якщо під його потяг стрибнув чоловік?

- Якщо під поїзд метро кинувся чоловік, то машиніст в першу чергу попереджає диспетчера. Далі він може надати допомогу, але в рамках своїх повноважень. Саме в цьому випадку дуже важлива саме допомога фахівців, бо мова йде не про втрату свідомості, а про дуже важкі травми, часто несумісні з життям. На наші випадки (травми в метро) медики реагують швидко".

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В нагороду отримав грамоту: Одеський ексдепутат передав російській ФСО свою колекцію раритетних авто (фото)

середа, 24 квітень 2024, 22:02

Колишній депутат Одеської міської ради передав колекцію раритетних автомобілів на так звану виставку для федеральної служби охорони в столиці країни-агресора Москві, йому оголосили про підозру у пособництві ворогу. Про це повідомила Одеська обласна про...

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20