Продукти, вживання яких вдень дає сонливість

Після вживання деяких страв тягне прилягти та подрімати. Речовини, що входять до їхнього хімічного складу, є ворогами бадьорості.

Фото: shutterstock

Патріоти України пропонують ознайомитися та взяти до відома.

Молочні продукти

Будь-які молочні продукти можуть викликати сонливість, але найбільше до сну спонукає твердий сир. Бутерброд з сиром призведе до ще більш сильного ефекту, оскільки вуглеводи активують функцію триптофану, присутнього в сирі. Саме його зміст впливає на рівень мелатоніну в крові, що викликає сонливість.

Мигдаль

Горіх також багатий на триптофан, який ще називають гормоном сну. Але крім цього в мигдалі міститься магній, який знижує напругу м'язів. Саме магній призначають вагітним при судомах в литках.

Банани

У бананах теж є триптофан, але крім цього в них містяться магній та калій, які прискорено транспортують гормон сну в мозок та миттєво провокують бажання подрімати.

Грецькі горіхи

Грецькі горіхи не такі багаті триптофаном як мигдаль, але в них багато мелатоніну.

Черешня та вишня

Черешня містить мелатонін, але жменька ягід під час перекусу не звалить з ніг, а ось вишневий сік цілком здатний це зробити.

Ромашковий чай

У ромашці є гліцин, що володіє заспокійливим та трохи снодійною дією. А ще ромашка є прекрасним противірусним та протизапальним. Але ось пити ромашковий чай на роботі не варто.

Гарбузове насіння

Гарбузове насіння багате триптофаном, магнієм та цинком, що має розслабляючу дію на організм.

Білий рис

У белого риса высокий гликемический индекс и от порции рисовой каши захочется спать. Правда, через 3-4 часа.

Жирна риба

Омега кислоти, що містяться в жирній рибі, такий як тунець або лосось, збільшують вироблення мелатоніну.

Крім цього, мелатонін міститься також в ячмені, моркві, редьці, помідорах та хлібі з висівками.

Варто відзначити, що вміст триптофану в продуктах харчування впливає на рівень мелатоніну в крові тільки при сприятливих умовах. Це біологічно активна речовина частково руйнується ферментами шлункового та панкреатичного соків.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...