Захищає від діабету, ожиріння та інсульту: Супрун розповіла про надзвичайно корисний продукт

Бобові є хорошим джерелом поживних речовин, білків, клітковини і амінокислот.

Сочевиця виявилася кориснішою, ніж усі інші бобові. Ілюстрація: соцмережі.

Люди, які регулярно вживають бобові, мають на третину нижче ризики появи діабету другого типу. При цьому найкориснішою виявилася сочевиця, яку потрібно їсти не менше трьох разів на тиждень. Про це повідомила в. о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"Результати багатьох наукових досліджень показали, що дотримання багатої на бобові дієти, пов’язане не тільки з уникненням діабету. А, зокрема, з нижчим ризиком появи ожиріння, високого кров’яного тиску, високого рівня холестерину, хвороб серця та інсульту. Крім цього, щоденне споживання бобових може сприяти ефективному лікуванню цих захворювань у людей, які вже їх мають", — додала Супрун.

За її словами, бобові є хорошим джерелом поживних речовин, білків, клітковини і амінокислот. "Зокрема у бобових є калій, магній, фолієва кислота, а також клітковина. В одній порції готових бобів (приблизно половина чашки) міститься приблизно 115-125 калорій та до 10 грамів білків. Бобові також мають низький глікемічний індекс, у середньому від 10 до 40", — підкреслила Супрун.

Також цей продукт сприяє зниженню ваги, допомагає нормалізувати тиск, контролювати рівень холестерину. "Якщо ви до цього не споживали багато бобових, варто збільшувати їхню кількість у раціоні поступово. Через високий вміст клітковини, вони здатні викликати здуття і часом біль у животі", — повідомила Супрун.

Також вона дала декілька порад зі споживання бобових:

- Перед приготуванням їх варто замочувати та декілька разів промивати водою. Це допоможе позбутися коротколанцюгових вуглеводів, які погано всмоктуються у кишківнику та сприяють утворенню газів;

- Не поєднуйте бобові з іншими продуктами, які можуть викликати здуття, наприклад, капустою;

- Для кращої біодоступності заліза, готувати бобові варто з томатом чи лимоном.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...