Продукти з супермаркету, які нищать ваше здоров'я

Їжа сумнівної якості нерідко потрапляє до нас на стіл, то ж будемо уважнішими.

Фото від uainfo.orgУ красивій упаковці можна продати що завгодно. Але ж ми часто бездумно беремо з магазинної полиці товари, які цілком здатні зашкодити нашому здоров'ю. Патріоти України з посиланням на Нескучные новости вирішили розповісти вам про 7 продуктів, які не варто класти в свій візок у супермаркеті.

Зелений салат в упаковці

Вчені-бактеріологи попереджають: найнебезпечніший продукт в супермаркеті - порізаний і упакований зелений салат. Хоча на упаковці і написано, що він готовий до вживання, на ньому можуть жити шкідливі бактерії, що викликають кишкові захворювання. Вони потрапляють на салатні листя з грунту, і їх не можна знищити, адже салат не піддається термічній обробці. Щоб убезпечити себе, будь-яку куплену зелень потрібно ретельно мити.

Ковбаса

Всесвітня Організація Охорони здоров'я визнала ковбасу, бекон і інші вироби з переробленого м'яса продуктами, які провокують рак. Нітрити, що містяться в них, в кишківнику можуть перетворюватися в нітрозаміни - сильні канцерогени. Копченості до того ж можуть містити ще одну канцерогенну речовину - бензопірен. Краще купити шматок доброї телятини, приготувати його самостійно і використовувати для закусок і сендвічів замість ковбаси.

Бутильований зелений чай

Недавнє дослідження підтвердило: напій в пляшках, який продається під виглядом зеленого чаю, не має з ним нічого спільного. Зелений чай славиться своїми антиоксидантними властивостями, а ось в 20 пляшках бутильованого «чаю» антиоксидантів стільки ж, скільки в 1 чашці справжнього. Цей напій складається в основному з води, а цукру в ньому більше, ніж в газованій воді. Краще самому заварити чай і взяти його з собою.

Продукти з фруктовими добавками

Круасани, булочки з ягідною начинкою і солодкі йогурти виглядають дуже апетитно. Але всередині - фруктові наповнювачі, зручні для виробництва і продажу. Завдяки консервантам, ароматизаторам і згущувачам вони не вбираються в тісто і не псуються. Але знайти в них справжні ягоди складно. Виробники таких начинок чесно описують свій продукт: «Зміст фруктів - 20-40%». Краще все-таки кинути жменю свіжих ягід в свої ранкові пластівці або кашу!

Майонез

Майонез складається з яєць, оцту, соняшникової олії і спецій. Але в покупному майонезі є ще й консерванти, барвники та стабілізатори. «Легкий» майонез містить менше жиру (наприклад, 35% замість 50%), але, щоб зберегти густоту і смак продукту, в нього додають крохмаль і цукор. Так що по калорійності він майже такий же, як і звичайний майонез. Цей соус корисним не назвеш, але якщо ви любите його - готуйте вдома.

Мелені спеції

Мелені спеції легко розбавити дешевшими добавками. Наприклад, замість кориці часто продають касію, замість шафрану - сафлор (чорнобривці). Купуйте спеції в зернах і меліть їх самотужки. Краще купувати спеції без глутамату натрію - підсилювача смаку. Він нешкідливий, але при звиканні природний смак їжі починає здаватися прісним.

Хліб

Хліб з супермаркету печуть з борошна, яке відбілили за допомогою хімічних речовин (наприклад перекису бензоїлу, який використовують для вибухів у кіно). Таке борошно довго зберігається, в ньому не заводяться комахи, але і користі від нього мало. У тісто для хліба додають і хлібопекарський поліпшувач, що містить ущільнювачі тіста, підсилювачі смаку, ПАР і т.д. Ці добавки поліпшують якість тіста і збільшують термін зберігання хліба. Але чи потрібні вони нашому організму? Купуйте хліб в невеликих пекарнях, де є можливість розпитати про деталі виробництва.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Повернувся з України "у відпустку": У Крокус Сіті Холі вбили полковника ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:00

Полковник ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол. Про це повідомляє видання "Медиазона", передають Патріоти України....

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала, - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...