Пропагандистський трюк: Навіщо Білорусь запросила Україну на навчання "Захід-2017", - військовий експерт

На думку генерала, Росія може створювати ударні угруповання для початку повномасштабної війни з Україною. Для цього їй може знадобитися близько 240 тисяч осіб. І до середині вересня Москва цілком може зібрати такі сили.

Ілюстрація:https://censor.net.ua

Міноборони Білорусі запросило Україну і ще кілька держав направити спостерігачів на спільні російсько-білоруські навчання "Захід-2017", які повинні відбутися на білоруській території 14-20 вересня. Крім України, в якості спостерігачів на навчання "Захід-2017" запрошені також Польща, Литва, Латвія, Естонія, Швеція та Норвегія. Всього - сім країн. Про це пише на сайті УНІАН військивй експерт, генерал-лейтенант запасу, екс-заступник начальника генштабу ЗСУ Ігор Романенко, передають Патріоти України, продовжуючи:

За яким принципом запрошувалися спостерігачі? Як правило, це найближчі держави до того району, в якому проводяться навчання. В даному випадку це Польща, Україна, Литва, Латвія і Естонія. А Швеція і Норвегія запрошені в зв'язку з тим, що скандинави вкрай стурбовані тим, що відбувається.

І, запрошуючи спостерігачів з усіх цих країн, організатори навчань нібито роблять крок їм назустріч.

Навчання дійсно є приводом для занепокоєння, адже російські війська і військова техніка опиняться у наших північних кордонів. А угруповання зосереджених там військ складе до 13 тисяч осіб. Згідно з Віденським документом, країни, які проводять навчання, зобов'язані повідомити іншу сторону про навчання за участю понад 9 тисяч осіб і забезпечувати обов'язкову інспекцію іншого боку при навчаннях за участю більше 13 000 чоловік, тобто цим документом передбачається запрошення міжнародних спостерігачів. Тому білоруси і запросили українських спостерігачів.

Але це не головне.

Важливіше те, що одночасно з цим росіяни, рішенням верховного головнокомандувача, як правило, проводять перевірки боєготовності своїх збройних сил. А це дозволяє їм розгорнути угруповання чисельністю не в одну сотню тисяч військовослужбовців з відповідною кількістю озброєння і техніки. Такі "перевірки" під виглядом навчань проводилися Росією не раз.

Наприклад, так було і при проведенні навчань "Кавказ-2008", які обернулися трагедією для Грузії, при "Сочі-2014" - що обернулося для України анексією Криму і введенням військ в східні області країни, і при навчаннях "Кавказ 2016", коли було задекларовано участь 12 тисяч військовослужбовців, а було розгорнуто угруповання понад 100 тисяч.

Причому, проводячи перевірку, росіяни не тільки проводять тренування і підготовку своїх збройних сил, але і створюють ударне угруповання, проводять підготовку інших силових структур і всього державного механізму.

Так що все це дуже серйозно, оскільки, завдяки цим вченням, Росія створює потужне угрупування військ біля кордонів з Україною. А запрошення спостерігачів від України - це всього лише пропагандистський трюк, виведення на перший план другорядних обставин і, паралельно, відволікання уваги від головного.

А головне полягає в тому, що Росія може створювати ударні угруповання для початку повномасштабної війни з Україною. Для цього їй може знадобитися близько 240 тисяч осіб. І до середині вересня Москва цілком може зібрати такі сили.

Так, раніше РФ почала формування п'яти дивізій, чотири з яких розташовані на східних рубежах (три - на кордоні з Україною, одна - на кордоні з Польщею). І в цьому році вона закінчує формування цих дивізій, при цьому оснащуючи їх найсучаснішим озброєнням: танками Т-90, артилерійськими двоствольними самохідними установками та іншими сучасними зразками. Дивізії розташовані в Смоленській, Воронезькій та Ростовській областях.

До слова, в минулому році подібне ударне угруповання вже було сформоване, проведені відповідні тренування і перевірки, але Путіну, на той момент, було невигідно його використання. Тому все закінчилося тим, що Росія використовувала цей момент для надання військово-політичного тиску, в першу чергу, на Україну, а також на найближчі держави - Польщу і Прибалтику.

Зараз, за задумом росіян, стратегічні навчання спрямовані на відпрацювання дії в бік Польщі. Але Україна - на вістрі, як завжди.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На окупованій Донеччині помітили черговий російський "цар-танк" (фото, відео)

четвер, 25 квітень 2024, 22:17

Російський "цар-танк" зафіксували на ТОТ Донецької області. Його завдання – виводити до позицій. Втім наші бійці завжди знайдуть спосіб, аби зруйнувати плани ворога. Про це пише журналіст Юрій Бутусов у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти Україн...

Ракети ATACMS більш ефективні, але ця зброя теж не зашкодить: Експерти поділилися думками щодо авіабомб Paveway

четвер, 25 квітень 2024, 21:29

До нового пакету військової допомоги Україні від Великої Британії увійдуть авіабомби з лазерним наведенням Paveway IV. Про це пише Business Insider із посиланням на міністерство оборони країни. Засновник аналітичного центру European Resilience Initiati...