Протягом останніх двох діб ситуація в районі Авдіївки "розкручується, як стиснута пружина", - військовий експерт пояснив, що відбувається

Більша частина техніки ворога розгорнута на замаскованих позиціях та в обстрілі передових позицій українських військ не бере участі.

Промзона Авдіївки. Фото: соцмережі.

Протягом останніх 2 діб ситуація в районі Авдіївки "почала розкручуватися, як стиснута пружина". Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" написав координатор групи "Інформаційний спротив" Костянтин Машовець, передають Патріоти України.

Він зазначив, що в районі авдіївської промзони ворог зосередив велику кількість бронетехніки. "Наша "мережа" засікла істотне нарощування орками сил і засобів на ділянці від Спартака до північних околиць Ясноватої. Підійшла ще одна "мотострілецька рота", до 9-10 ББМ і не менше 80-90 тулубів. Безпосередньо в районі розв'язки, висот 272.2 і 251.2 нашою "мережею" виявлено не менше 11-12 танків (як мінімум - рота), ще одна група - до 6-и машин никаться на північ від Ясинуватої в посадках за лісництвом. Так само, з великою часткою ймовірності можна говорити, що така ж кількість розгорнута по рубежу Яковлівка – Мінеральне", - розповів він.

Експерт також описав тактику ворожих атак. "Більша частина розгорнута на замаскованих позиціях, в обстрілі передових позицій українських військ не бере участі - для цього використовується "виділений наряд" - до 2-3-х машин на ротаційній основі", - написав Машовець.

"Присутність значної кількості саме танків на даній ділянці (1-2 роти) і як мінімум до 2-х батальйонів піхоти, один розгорнутий безпосередньо по лінії зіткнення, інший займає систему опорних пунктів у вигляді кордону від Ясинуватої до Яковлівки свідчить про те, що орки розгортають тут потужну тактичну групу в двоешелонній побудові. Єдине, що мене бентежить попереду явно "танко-недоступна" місцевість", - додав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Спланована стратегія: Полковник ЗСУ пояснив, чому росіяни тероризують Одесу і Харків

неділя, 5 травень 2024, 21:43

Систематичні обстріли Харкова та Одеси – це виконання не військових, а інформаційно-психологічних задач. Як пояснив в коментарі 24 каналу воєнний оглядач Роман Світан, агресор намагається тиснути на українське суспільство, аби так примусити країну до к...

"Сільвіо дуже злякався": Друг Берлусконі розповів моторошну історію про полювання з Путіним

неділя, 5 травень 2024, 20:30

Російський диктатор Володимир Путін дуже налякав нині покійного експрем'єра Італії Сільвіо Берлусконі під час спільного полювання у 2013 році. Про це розповів колишній сенатор від партії Берлусконі «Уперед, Італіє!» Фабріціо Чікітто, повідомляють Патрі...