Провал Кремля: Україна стала для Путіна територією поразок - Березовець

Росіянам "відключили" телевізор з новинами про Україну, пояснює експерт.

Путін зазнав поразки в Україні зі всіма своїми божевільними "проектами". Ілюстрація:uainfo.org

Росіяни не забули про українців, і не стали більше нас любити. Просто для президента РФ Володимира Путіна наша країна стала територією поразок, і щоб це не сильно впадало в очі, кількість новин про Україну була навмисно скорочена. Про це політтехнолог, директор компанії Berta Communications, співзасновник Українського інституту майбутнього Тарас Березовець розповів в інтерв'ю Главреду, передають Патріоти України.

"Чому саме такі результати (за опитуванням ВЦВГД, 37% росіян вважають російсько-українські відносини напруженими, 26% - ворожими, 14% -прохолодними - ред.), ворожа налаштованість до українців? Треба розуміти, що рейтинг Путіна становить десь 84% (він то падає, то зростає, але це реальна підтримка російського суспільства). Сьогодні росіянам стали менше "згодовувати" новин про Україну (стало в рази менше пропаганди про нашу країну), але це ще не означає, що росіяни про нас забули або стали нас більше любити", - говорить політичний експерт.

"Між народами - ворожнеча. До речі, аналогічне опитування проводив наш Український інститут майбутнього. Він показав, що Росія сприймається українцями як найбільш ворожа країна (так вважають 69% українців). Цей показник рекордний. Тому така лінія розлому, причому не між країнами, не між урядами, а між народами. Щоб це вилікувати, знадобляться не роки, а десятиліття. Тому ми будемо спостерігати ненависть з боку росіян дуже довго", - вважає політтехнолог.

На його думку, ці процеси також відображаються в тому, що в Росії скорочується кількість етнічних українців протягом останніх 25 років з моменту розвалу СРСР: "Але ж українці були другою національною меншиною після татар в РФ. Якщо раніше в Росії українців значилося три мільйони, то зараз - трохи більше одного. А куди поділися інші? Вони що, поїхали? Ні! Просто вони стали записувати себе росіянами".

"Те ж, до речі, відбувається і в окупованому Криму. За останньою українським переписом у 2001 році при Кучмі, українцями записали себе близько 500 тисяч осіб. А російський перепис в Криму, який пройшлов у вересні 2014 року, показав, що українців стало 250 тисяч. Чому в два рази скоротилася кількість українців? Вони теж не поїхали, а стали записувати себе етнічними росіянами", - каже співзасновник Українського інституту майбутнього.

"Для Путіна Україна - це територія поразок, тому що всі проекти, які він почав реалізовувати з моменту окупації Криму, були провальними: від" Новоросії "та до спроб створити Одеську або Харківську "народні республіки". Він намагався домогтися цього шляхом проведення своїх проектів у Верховній Раді.

Але всі проекти послідовно провалювалися. Тому Кремль сьогодні хоче забути про Україну, але, безумовно, до певної міри. Не варто сподіватися, що вони перестануть дестабілізувати ситуацію в Україні. Вони будуть і далі це робити.

Але щоб ці поразки були неочевидними для росіян, вони навмисне скорочують кількість новин про Україну. Грубо кажучи, вони просто "вимкнули" росіянам в телевізорі новини про Україну", - підсумував Тарас Березовець.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....