Прибрали крикливого конкурента: Вбивство виконувалося руками людей Захарченка - Чорновіл про вбивство Мотороли

Моторола міг би бути свідком злочинів Росії в Гаазькому трибуналі, вважає політолог.

Тарас Чорновіл. Фото:Facenews

За вбивством бойовика Арсенія Павлова з позивним Моторола навряд чи стоять українські спецслужби. Про це виданню Гордон заявив політолог і екс-нардеп Тарас Чорновіл, передають Патріоти України.

"Перш за все потрібно сказати наступне - хто більше всіх кричить, той і причетний до вбивства Мотороли. Я далекий від думки, що його ліквідували наші спецслужби. Мені б, звичайно, цього дуже хотілося, але, швидше за все, це якісь російські нюанси. Вбивство виконувалося руками людей ватажка бойовиків "ДНР" Олександра Захарченка. Таким чином вони прибрали крикливого конкурента. РФ в свою чергу ліквідувала свідка своїх злочинів. Він дійсно міг би бути свідком проти Росії в Гаазькому трибуналі", - зазначив Чорновіл.

На його думку, заява Захарченка пов'язана зі спробою відвести від себе підозри в причетності до смерті Мотороли.

"Моторола скоїв військовий злочин в присутності кадрових російських військовослужбовців. Я говорю про розстріл військовополонених. Для Росії всі ці проблеми дуже недоречні. У президента РФ Володимира Путіна зараз складнощів по Сирії вистачає. А Моторола регулярно з'являвся в прифронтовій зоні та легко міг опинитися в руках українських спецслужб. Тому він ніс реальну загрозу. Це призвело до його вбивства. Захарченко піднімає шум, щоб відвести від себе підозри в причетності до вбивства Мотороли", - підкреслив політолог.

Він вважає, що диверсії на підконтрольній Україні території можуть відбутися тільки з дозволу Москви.

"Загроза буде в тому випадку, якщо увагу на вбивстві Мотороли почне акцентувати РФ. Вони, звичайно, спробують використовувати це в своїх інтересах, але лише поверхнево. Диверсійні акти в Україні можуть відбутися, тільки якщо відповідне рішення ухвалить Кремль. Захарченко нічого не вирішує. якщо Москва вже прийняла рішення про початок диверсійної війни в Україні, то це вбивство дійсно може послужити причиною для цього", - заявив Чорновіл.

На його думку, росіяни не здатні на самогубство заради організації теракту.

"В принципі СБУ контролює ситуацію. Організовувати теракти, насправді, досить складно. Їх легко організовувати, коли в твоєму розпорядженні є смертники. Вата смертниками не буває. Вата хоче жити і не бажає сидіти в тюрмі, тому вони вкрай обережні в підготовці терактів . А це полегшує завдання нашим спецслужбам. Якби вони могли їх організовувати, вони б робили це частіше. Активізація диверсійно-розвідувальних груп противника може статися, але цей ніяк не пов'язаний з Моторолою", - зазначив політолог.

Він акцентував увагу, що якщо в Україні відбудуться теракти, всі підозри в плані їх організації відразу впадуть на Росію.

"Використання смерті Мотороли як приводу для терактів буде виглядати для РФ аж надто очевидно. Росія контролює бойовиків, які загрожують Україні терактами. Якщо ці теракти стануться, в їх організації весь світ звинуватить саме РФ. Тому, я думаю, що навряд чи щось відбудеться і заявам Захарченка особливої уваги надавати не варто. Про всяк випадок необхідно посилити контроль на лінії розмежування сторін", - підкреслив Чорновіл.

За його словами, ескалація конфлікту на Донбасі ніяк не пов'язана із загибеллю терориста.

"Наступальних дій з боку бойовиків, думаю, не буде. А ось ескалація конфлікту вже сталася. Причому вона ніяк не пов'язана з Моторолою. Його прибрали, щоб він випадково не став небезпечним свідком. Ескалація на Донбасі є наслідком того, що Захід дав Путіну по морді.

Провідні світові видання вже називають його Гітлером. Проти нього збунтувалися французькі лідери. Російський президент зазнав серйозних іміджевих втрат", - резюмував політолог.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...