Причина негараздів знайдена: У Венесуелі відмовились від оцінки нафти у доларах

​Президент Венесуели Ніколас Мадуро оголосив, що республіка не буде більше оцінювати свою нафту у доларах і почне використовувати юані.

«Ми вже продаємо нафту і всю нашу продукцію, використовуючи валютну корзину, і вже визначаємо ціну на нафту в юанях», – сказав Мадуро, передають Патріоти України.

За даними міністерства нафтової промисловості Венесуели, за підсумками тижня торги венесуельською нафтою закрилися на рівні 306,26 юаня ($ 46,76) за барель.

«Нас змусили. Три тижні тому президент США Дональд Трамп ввів незаконні, необгрунтовані і викликають санкції відносно Венесуели. Зараз у нас кілька судів з нафтою в США, і нам за неї не можуть заплатити через санкції», – цитують Ведомости заяву Мадуро.

Таким чином країна відреагувала на посилення санкцій з боку США. У вересні Вашингтон ввів нові санкції відносно Венесуели, встановивши заборону на операції з новими облігаціями, випущеними урядом країни і її нафтовидобувними компаніями.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....