Придністровський сценарій: У Росії розповіли про можливість заморозки конфлікту на Донбасі

Леонід Радзіховський вважає, що ЄС не тиснутиме на Україну, щоб виконати бажання Путіна. Малоймовірно, що ЄС змусить Україну віддати Донбас. Однак в ЄС можуть скасувати секторальні санкції проти РФ в обмін на гарантію заморозки конфлікту на сході України.

Ілюстрація:Online.ua

Євросоюз може погодиться на нейтральний статус України, якщо Росія заморозить конфлікт на Донбасі. Таку думку висловив російський журналіст і публіцист Леонід Радзіховський в інтерв'ю ONLINE.UA, інформують Патріоти України.

Він нагадав, що в НАТО неодноразово висловлювалися про наміри не приймати Україну до Альянсу, а питання її вступу в ЄС теж зараз не стоїть на порядку денному.

"Якби українське керівництво саме відмовилося від Л/ДНР, то Європа б аплодувала", - говорить Радзіховський, відзначаючи, що Київ ніколи на це не піде. За його словами, ситуація залишиться підвішеною.

Журналіст вважає, що ЄС не буде тиснути на Україну, щоб Київ виконував усі бажання Володимира Путіна. Також він вважає малоймовірним, що Євросоюз змусить Україну віддати Донбас: "Змусити Порошенка вони ще зможуть, а як змусити 40-мільйонну країну?".

"Якщо українці самі відмовляться від території — це одне питання, а якщо це буде ініціювати ЄС, то це не зрозуміють", - підкреслив Радзіховський. Він зазначив, що країни ЄС можуть скасувати секторальні санкції проти РФ в обмін на гарантію заморозки конфлікту на сході України.

"Тобто, ніяких пострілів, Л/ДНР перетворюється в Придністров'я, Росія їх годує", - говорить журналіст. Він стверджує, що з високою ймовірністю Москва погодиться на ці умови.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...