Пристрасті за ДФС: Порошенко не віддасть місце Насірова людині Гройсмана – Карасьов заявляє, що це "підкоп" під дуже важливих персон

Оголошення про підозру – це інструмент психологічного тиску. Можливо, в НАБУ не має впевненості, що ця справа має юридичну перспективу. Адже тут більше політики, ніж юриспруденції, наголосив політолог.

Роман Насіров. Фото:http://antikor.com.ua/

Справа Насірова – це підкоп під більш важких політичних гравців. Якщо його знімуть з посади, то президент Петро Порошенко призначить туди когось зі своїх людей. Наближеним до Гройсмана це місце не віддасть. Таку думку Gazeta.ua висловив політолог Вадим Карасьов, передають Патріоти України.

"На цілі можуть бути більш важкі політичні гравці. Щодо Насірова, то він – виконавець. Якщо справді робив те, що йому інкримінують – діяв не самостійно. Навряд проявляв свою ініціативу. Друга версія, що на його посаду хочуть поставити когось іншого. Але кого? Наприклад, це не може бути людина Гройсмана. Бо президент не захоче, щоб той отримав контроль над ДФС.

Окрім цього, Насіров перевиконав план по збору доходів. Фіскальна ситуація більш-менш була нормальна. Він був один з ініціаторів підвищення "мінімалки". Також це можуть бути побічні наслідки апаратної інтриги. Враховуючи напружені, а іноді, ворожнечі стосунки між міністром фінансів Данилюком і Насіровим. Його також розглядали на посаду міністра фінансів. Після такого, міністром фінансів він навряд буде. Можливо, це рухи напередодні процесу змін у Кабміні, а, можливо, і його відставки разом з прем'єром".

Оголошення про підозру в лікарні – це психологічна гра, вважає експерт:

"Якби влада вирішила усунути Насірова, то навряд чи він був би у "Феофанії". Це політична гра. Головна інтрига не в цьому. Оголошення про підозру – це інструмент психологічного тиску. Можливо, в НАБУ не має впевненості, що ця справа має юридичну перспективу. Адже тут більше політики, ніж юриспруденції.

Але спершу Насірову мають оголосити підозру. Щоб запустити процес. Поки підозра ніби вручена, а ніби й ні. Не має впевненості, що справа повноцінно відкрита. Його поки відсторонили від посади, але це не значить, що він не повернеться. В нас люблять гучно починати справи, але тихо закінчувати. Емігрувати з країни Насіров не буде. Давно зробив би це, як би хотів. Має аргументи на свій захист".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Влада Харкова має розробити план укріплення міста, а не відновлення, - депутатка облради

вівторок, 14 травень 2024, 14:02

Депутатка Харківської обласної ради Галина Куц вважає, що Харків під час війни має переорієнтуватись на стратегію укріплення, а не відновлення, передають Патріоти України. "Влада Харкова вже давно має переорієнтуватись у напрямку стратегії укріплення м...

Якби мій підрозділ у 2023-му побачив відкриті групи окупантів - жити їм було б пару хвилин. Чому під Вовчанськом зараз не так? - Юрій Луценко

вівторок, 14 травень 2024, 13:55

"Щодо Вовчанська", - пише український політик та колишній генпрокурор Юрій Луценко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Паніці – ша! Ніяких катастрофічних подій не відбулося. Росіяни продовжують страте...