Призначення єпископа в Криму: Московський Патріархат вчергове потрапив у канонічну пастку власного приготування, - блогер

РПЦ залишається єдиною установою у Росії, яка: або визнає, що УПЦ МП може діяти на "російській території", або не визнає належності Криму до РФ, наголосив експерт.

Ілюстрація:news.church.ua

"Вчора у тимчасово окуповану росіянами Ялту, УПЦ Московського Патріархату призначила єпископа." Про це у facebook пише Костянтин Матвієнко, передають Патріоти України, і продовжує:

Ним став архімандрит Нестор (Доненко), багаторічний настоятель Покровської церкви у Нижній Ореанді. Ялта, при цьому не стала кафедральним містом. Нововисвячений єпископ Нестор буде вікарієм митрополита Симферопольського і Кримського Лазаря.

Московський Патріархат вчергове потрапляє у канонічну пастку власного приготування. Він, без порушення канонів, не має змоги вилучити три єпархії УПЦ МП у Криму, перевівши їх у пряме підпорядкування патріарха Кирила, але водночас побоюється наголошувати і на їхній належності до "канонічної УПЦ".

Принаймні із сайтів та офіційних бланків Симферопольської, Джанкойської та Керчинської єпархій усі згадки про їхню "належність до України" давно вилучено.

Однак РПЦ, таким чином, залишається єдиною установою у Росії, яка: або визнає, що УПЦ МП може діяти на "російській території", або не визнає належності Криму до РФ, Цікаво, що, ще більше року тому, блаженніший митрополит Онуфрій вже здійснював наречення (попереднє призначення) вікарія у Крим. Ним мав стати архімандрит Калиник, з титулом "єпископ Бахчисарайський".

Давня столиця кримських татар навмисно була обрана для титулування цього архієрея, щоб показати належність Бахчисарая до "ісконно руского православного "міра". Однак, вочевидь таке блюзнірство, вкупі з особою о.Калиника не дозволили довести цей глум до реалізації.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...