Путін чекає, поки Трамп все зробить сам. І про цей момент слід пам'ятати, - американський політолог

Кремль і Москва незадоволені протиріччями в адміністрації президента США, трохи переоцінили його і не знають, чи варто взагалі чекати якихось дій з боку Трампа.

Трамп і Путін. Ілюстрація:REUTERS

У адміністрації Трампа вельми суперечлива політика відносин з Росією. З одного боку, уряд в основному дотримується лінії адміністрації Обами. Однак у президента Трампа інша стратегія і свій погляд. Як результат - вкрай суперечливе ставлення до Путіна. Про це пише американський політолог, дипломат Майкл Макфол, передають Патріоти України, і продовжує:

Що стосується власне російського президента, то він в м'якій манері визнав, що бажав Трампу перемоги на президентських виборах. І коли ми говоримо про американську політику щодо Росії, то чомусь завжди забуваємо, що існує ще й російська політика щодо США. І тут необхідно враховувати два аспекти.

По-перше, в Росії по суті нічого не робиться для того, щоб поліпшити відносини між двома країнами. Путін жодного разу не виступив з будь-якою ініціативою, яку можна було б розглядати як крок до співпраці зі США або як що-небудь оригінальне, на що Трамп міг би відповісти і заявити: «Ось подивіться, моя політика взаємодії з Путіним працює». І з боку Росії це теж певна стратегія: Путін чекає, поки Трамп все зробить сам. І про цей момент, на мій погляд, слід пам'ятати.

По-друге, вважаю, Кремль і Москва незадоволені такими протиріччями в адміністрації, трохи переоцінили Трампа і не знають, чи варто взагалі чекати якихось дій з його боку.

Чи вірю я в імпічмент Трампа? Якщо розглядати це питання з філософської точки зору, то я проти. На мій погляд, для імпічменту повинні бути дуже серйозні причини. А поки я таких не спостерігаю. Було б прийнятним варіантом, якби Трампа від влади усунули самі виборці.

Ось такий поворот подій мені б більше сподобався - я не хочу, щоб його переобрали. І для країни було б краще, якби це сталося в ході виборів, тому що в разі імпічменту його виборці назвуть процес нелегітимним, а це призведе до поляризації суспільства. Однак є ще одна обставина - я не знаю, про що розповість спецпрокурор Роберт Мюллер. Тому, щоб зробити остаточні висновки, слід трохи почекати.

Подружитися з Росією або будь-якою іншою країною ніколи не повинно бути метою США. Це неправильно, помилково. Як на мене, метою треба поставити насамперед просування американських інтересів. Часом це передбачає взаємодію з іншими, а іноді - курс на ізоляцію та стримування.

І поки, на мій погляд, нам потрібно більше стримувати Росією, ніж співпрацювати з нею. Я вкрай скептично ставлюся до того, чим може обернутися для Америки політика взаємодії з РФ.

Джерело: Новое время
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...