"Путін чекає розвалу України зсередини": Військовий експерт оцінив можливість масштабного наступу Росії на Донбасі

На думку аналітика, Росія не буде ризикувати і починати повномасштабне вторгнення, але її мета залишається колишньою: зберегти Україну в сфері свого впливу.

Ілюстрація:sprotyv.info

Росія не буде робити відносно України будь-які кроки, як мінімум до серпня 2018 року. Про це в інтерв'ю Ліга.net заявив російський військовий експерт Павло Фельгенгауер, передають Патріоти України.

За його словами, для повномасштабної війни - "вже запізно, час минув", і пов'язує він таку "пасивність" Кремля, зокрема і з проведенням у РФ Чемпіонату світу з футболу.

"Якщо не вдасться домовитися з Трампом. І якщо Україна до серпня сама не розвалиться. Тоді все може бути. Зараз в Україні є всякі Савченки і інші, все складно. Тому не можна сказати, що надії Москви на внутрішній колапс в Україні - абсолютно безпідставні. Термін до серпня.

Зараз абсолютно ясно, що Путін і Кремль не хочуть ризикувати і влаштовувати велику війну в Україні, якщо можна обійтися без цього і якщо можна тих же цілей досягти без такого ризику.", - додав Фельгенгауер.

Щодо миротворчої місії на Донбасі, експерт вважає, що там миротворців не буде. "Це з самого спочатку була безглузда ідея і все це в рамках піару. Росія йти з Донбасу не збирається, заморожувати конфлікт не збирається, відмовлятися від стратегічних цілей - теж не збирається.

Миротворці самі по собі нічого не вирішують і не вирішували ніколи, у жодній частині світу. Це просто можливість вивести комбатантів. Це технічний спосіб перейти до мирного вирішення конфлікту. Але зараз для такого мирного вирішення немає підстав, оскільки у всіх сторін цілі абсолютно різні.

Справа не в Донбасі, справа в тому, що основна мета Росії - зберегти Україну в сфері свого впливу, не допустити відходу України на захід, приєднання формального або неформального до НАТО, Європейського Союзу. Тому ідея з миротворцями була мертвонародженою з самого початку.

До того ж, на Донбасі вже є спостерігачі ОБСЄ, які виконують ту ж функцію. А якщо на Донбасі будуть такі ж спостерігачі, але у кожного з них буде зброя, пістолет на боці, і вони будуть роз'їжджати не в білих джипах, а в БТР-ах, то суть особливо не зміниться. Миротворці не воюють, не застосовують озброєння - воно у них тільки для самооборони. Вони просто спостерігачі, але, як то кажуть, з іншого шапкою на голові." - наголосив Фельгенгауер.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У рейтингу найвпливовіших людей 2024 року журналу Time опинився голова офісу президента Андрій Єрмак - Бутусов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 2:35

Сам президент Володимир Зеленський у рейтинг Time не потрапив, і ми розуміємо чому - Зеленський давно вже не є самостійним керівником, замість нього більшість політичних та кадрових рішень в Україні давно вже ухвалює Єрмак. . За «політичну діяльність...

"Ганна Маляр насправді видала те, що думає українська влада про армію, мобілізованих і загалом про українських громадян", - Марина Данилюк-Ярмолаєва

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:30

"Колишня заступниця міністра оборони насправді видала те, що думає українська влада про армію, мобілізованих і загалом про українських громадян, які, наче атланти, тримають все на своїх спинах", - пише журналістка Марина Данилюк-Ярмолаєва у своїй колон...