"Путін добре відчуває країну, якою керує. Він не стане смикатися з модернізацією, навіть якщо нафта впаде нижче $25" - російський економіст

Незважаючи на проблеми у російській економіці, громадяни РФ не влаштовують "маршів каструль", як жителі Венесуели. Причини такої поведінки росіян і такого ставлення до них склалися історично, оскільки в РФ правителя ототожнюють із державою.

Владислав Іноземцев. Фото:Znak.com

У разі падіння цін на нафту президент РФ Володимир Путін не погодиться на модернізацію російської економіки, а уряд Росії девальвує курс рубля. Таку думку висловив директор Центру досліджень постіндустріального суспільства і професор Вищої школи економіки у Москві Владислав Іноземцев. Про це він розповів у інтерв'ю інтернет-газеті Znak, передають Патріоти України.

"Путін не стане смикатися з модернізацією, навіть якщо нафта впаде нижче ніж $25. У цьому разі він буде смикатися тільки в бік нових агресивних дій на зовнішньополітичній арені. Річ у тім, що у нас виробився стандартний підхід: якщо в американців є долари, яких у разі необхідності можна надрукувати скільки завгодно, у Росії можна девальвувати рубль – і за будь-якої доларової ціни нафти рублів вистачить, щоб збалансувати бюджет, і неважливо, що на ці рублі їжі купиш менше, ніж п'ять років або рік тому", – пояснив економіст.

Іноземцев зазначив, що незважаючи на проблеми у російській економіці, громадяни РФ не влаштовують "маршів каструль", як жителі Венесуели.

"Поки люди не вийдуть, не покажуть, що їм погано, буде тільки гірше. А Путін чудово розуміє, що не вийдуть, і діє абсолютно адекватно. Путін – хороший політик, він добре знає і відчуває країну, якою керує, розуміє, як можна ставитися до її народу. Так і ставиться", – наголосив він.

На думку економіста, причини такої поведінки населення і такого ставлення до нього склалися у Росії історично, оскільки у РФ правителя ототожнюють із державою.

"На Заході поняття держави не пов'язане з поняттям володіння, як у російській мові: state – це статус, обсяг функцій, land – територія, земля. У нас же держава – це інструмент володіння: володій нами. Тому у найдраматичніші часи російський народ піднімався за ту державу, яку він повинен був бажати знищити, а потім смиренно повертався до несвободи, знову і знову абсолютно ірраціонально стаючи під ярмо", – підсумував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...