Путін дуже сильно прорахувався. На ідеях руського міра в Україні можна сміливо ставити хрест - екс-віце-прем'єр

Олег Рибачук наголосив, що за три роки російської агресії в Україні Путін досягнув прямо протилежного ефекту до того, що прагнув.

В Україні зі своїми ідеями "русского мира" Путін прорахувався. Ілюстрація:http://uapress.info/

Президент Росії Володимир Путін недооцінив щире бажання українців бути незалежними. Про це виданню Gazeta.ua сказав колишній віце-прем'єр і голова Секретаріату президента Ющенка Олег Рибачук, інформують Патріоти України.

"Путін був переконаний, що Майдан - це амєрікоси, западниє дєньгі. Останнім часом від нього навіть не чути, що ми один народ. А два роки тому говорив, що нічим не відрізняємося", - зауважив він.

За три роки Путін досягнув прямопротилежного до того, що прагнув, вважає Рибачук.

"Для нього Україна вже мала би бути десь там Галіциєй. Дуже сильно прорахувався. Не очікував, що його зупинять невідомі йому добробати. Думав, буде як у Криму. Тепер на ідеях руського міра в Україні можна сміливо ставити хрест. А ще до війни з Росією суспільна думка була половина на половину — хтось бачив майбутнє у ЄС, інші - в близьких стосунках з "братською" РФ", - пояснив колишній політик.

Для України російський президент став "лакмусовим папірцем", вважає Рибачук.

"Який проявив українськість незалежно від мови. Він щиро вірив у те, що якщо ти розмовляєш російською мовою ти рускій. Однак після агресії кудись зникли усі Леніни. В країні відбулися колосальні зміни, не тільки в назвах вулиць. Вони Путіну не бачилися і в страшному сні", - сказав екс-посадовець.

Після Майдану Україна більше розуміє і розраховує на власні сили, каже експерт.

"Зникла ілюзія, що зміни відбудуться згори. Людей цікавить, як реформи в країні зробити незворотними. Натомість владі бракує прямих розмов із суспільством", - зауважив він.

"Путін вважає, що ще не вечір. Прихильники руського міра заохочують нас до гніву, нових Майданів, щоб ми розвалилися. Хоча і влада багато діє в цьому руслі. Найгіркіше те, що зараз відбувається у Києві на Майдані.

Люди, які готові віддати своє життя за Україну, опиняються по різні боки штучних барикад. Зовсім не туди направляємо свою енергію. Важливо зрозуміти - нас об'єднує значно більше, ніж роз'єднує. Як тільки усвідомимо і поставимо чіткі вимоги до влади, вона їх виконає", - сказав Рибачук.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Ой, мама, я домой хочу!": Росію накрив руйнівний ураган з градом (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 21:01

Після масштабних повеней до Росії прийшли урагани - негода розгулялася в Татарстані, є руйнування. Про це повідомляє низка інформ-ресурсів, передають Патріоти України. "Ураган у Татарстані, зараз він рухається на Казань. Влада закликає мешканців сидіти...

"Росіяни намагаються зайти на наші позиції": Офіцер ЗСУ - про ситуацію на напрямку Красногорівка - Нетайлове (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 20:00

Офіцер 59-ї Окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький зазначив, що наразі противник не використовує техніку, намагаючись просуватися малими групами, передають Патріоти України. "Наша бригада виконує завдання на ділянці Красного...