"Путін, як і Меркель, не думає про результат нинішньої зустрічі", - Портников

Донедавна будь-який контакт Путіна із західними лідерами сприймався як сенсація. Сьогодні він виглядає рутиною саме тому, що нічого не відбувається.

Путін і Меркель. Фото: AFP.

"Напередодні нової зустрічі федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель і російського президента Володимира Путіна спостерігачі практично одностайно говорять про сумнівність будь-яких реальних результатів спілкування політиків. Власне, про це сказала і сама Меркель. Досвід спілкування із Путіним останніми роками, очевидно, переконав її, що найнебезпечніше – це розраховувати на конкретику", - пише політичний оглядач Віталій Портников у своїй статті, передають Патріоти України, та продовжує:

"Меркель не приховує, що для неї важливий сам процес діалогу з Путіним. Після зустрічі президентів США і Росії в Гельсінкі до необхідності продовження діалогу міг додатися ще один мотив – небажання залишати Путіна «наодинці» з Трампом, зберегти за Європейським союзом і Німеччиною важливу роль у спілкуванні Росії і Заходу.

Для Путіна зустріч з Меркель має інше значення. Кожен такий контакт для нього – підтвердження того, що ні про яку зовнішньополітичну ізоляцію Росії годі й казати, що провідні політики західних країн самі прагнуть спілкуватися з російським президентом. Путін, як і Меркель, не думає про результат. Але Меркель думає про діалог, а Путін – про демонстрацію власної значущості і важливості для політичного світу Заходу. Не випадково перед зустріччю з Меркель російський президент відвідає весілля міністра закордонних справ Австрії Катрін Кнайсль і навіть привезе на свято козачий хор. Все це повинно переконати росіян: Путін для Заходу свій, від діалогу і навіть дружнього спілкування з ним не відмовляються.

Донбас і «Північний потік-2»

Чи допоможе спілкування Меркель і Путіна просунутися вперед у вирішенні конфлікту на Донбасі? Маю великі сумніви. Найвірогідніше – цей діалог може оживити «нормандський формат», але тільки для того, щоб продемонструвати небажання спілкуватися із американським посередником Куртом Волкером, а не для того, щоб знайти компроміси.

Ще одна важлива для Києва тема перемовин канцлера і президента – «Північний потік-2». Меркель наполягає на збереженні транзиту через Україну. Путін немов би і не заперечує, але диявол, як завжди, ховається в деталях. Обсяг транзиту і реальні гарантії для його продовження – однією зустріччю такі питання не вирішити. Тим більше, що над проектом виникла реальна загроза припинення через нові американські санкції. Так що ж тоді відбудеться на зустрічі? Швидше за все, нічого.

Донедавна будь-який контакт Путіна із західними лідерами сприймався як сенсація. Сьогодні він виглядає рутиною саме тому, що нічого не відбувається. Західні лідери хочуть продовжувати діалог, але Путін не бажає жодних компромісів і рішень. І поки на російського президента всерйоз не натиснуть – так все і буде продовжуватися".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Не треба соромитися цього слова": Скабеєва відверто визнала, що вона пропагандистка (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:59

Російська пропагандистка Ольга Скабеєва несподівано розговорилася з приводу своєї роботи на кремлівський режим. Зокрема, виступаючи на форумі Курс молодого бійця. Інформаційний фронт, вона визнала, що займається «агресивним нав’язуванням» позиції свого...

Про вороже угрупування військ "Север"... - Костянтин Машовець

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:14

На рахунок " гіпотетичного прориву противника у Харків" . Сьогодні, поговоремо про РОЗПОДІЛ тих сил й засобів УВ "Север", які - або вже є у розпорядженні його командування, або надійдуть туди протягом найближчого часу... Як відомо, війська (сили) цьог...