"Путін із Фірташем кинули Тимошенко, як лошицю. Чому вона не оскаржила умов цього договору?": Волох про газовий контракт 2009 року

На момент підписання газового контракту Тимошенко перебувала під жорстким пресом із двох сторін, вважає блогер. Також треба перевірити інформацію, що за підписання цього контракту Тимошенко і Медведчук отримали відкат.

Юлія Тимошенко і Володимир Путін. Ілюстрація:www.mk.ru

Ініціатива парламентської фракції Блоку Петра Порошенка про розгляд питань державної зради і корупції в газовому контракті з РФ, який від України у 2009 році підписала лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко, не означає наближення дострокових парламентських або президентських виборів. Про це в коментарі виданню Гордон заявив блогер і активіст Карл Волох, передають Патріоти України.

"Політичні процеси відбуваються постійно і не завжди вони означають наближення виборів. Тимошенко на сьогодні підтримує певна частина українського електорату. І жоден політик у жодній країні не проминув би такої зручної можливості вплинути на її рейтинг. Це найзвичайніша частина політичного процесу: є можливість натиснути на опонента – треба це робити.

Особливо, якщо для цього є реальні підстави. На моє глибоке переконання, саме підписання цього газового контракту не могло бути злочином. Тимошенко на той момент перебувала під жорстким пресом із двох сторін: на неї тиснула не тільки Росія, але і Європа. Тобто можливостей для опору у неї практично не було", – зазначив Волох.

На його думку, Тимошенко варто було б оскаржити умови контракту, нав'язані президентом РФ Володимиром Путіним і українським бізнесменом Дмитром Фірташем.

"Зараз складно судити, чи могла Тимошенко протриматися у наявних тоді умовах. Мені особисто зрозуміло, чому вона підписала цей контракт. Незрозуміло інше – чому вона не оскаржила умов цього договору? Адже Путін із Фірташем кинули Тимошенко, як лошицю. Чому після цього вона не оскаржила нав'язану Росією ціну на газ? Ось це запитання.

А ще потрібно перевірити інформацію, що за підписання цього контракту Тимошенко і Медведчук (український політик Віктор Медведчук. – ред.) отримали відкат. Така інформація надходить від її колишнього найближчого оточення. Раніше до цих відомостей я ставився скептично, адже люди у нас люблять поговорити про корупцію навіть тоді, коли її немає. Але конкретно в цьому випадку є всі підстави вважати, що ця інформація потребує перевірки", – підкреслив Волох.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бої у Красногорівці: чому місто важливе для оборони, - Снєгирьов

понеділок, 29 квітень 2024, 7:15

За повідомленням Генштабу ЗСУ, за останню добу на Новопавлівському напрямку оборонці продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Водяне, Парасковіївка та західніше Побєди Донецької області, де ворог 13 разів нам...

Народні прикмети на 29 квітня: Побажайте сьогодні щось хороше близькій людині та уникайте конфліктів у родині

понеділок, 29 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 29 квітня за новим стилем вшановує пам'ять дев'яти Кизицьких мучеників і мученика Іоанна Валаха. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мучениць-сестер Агапію, Хіонію та Ірину. Селяни присвячували це свято роботі на діл...