"Путін хоче заморозити Донбас на 20 років", - експерт

Утримання окупованого сходу України стало для Кремля занадто дорогим задоволенням, тому Москва намагається впихнути зруйнований Донбас "за комір" Україні на вигідних Путіну умовах.

Донбас може стати Придністров'ям-2, як нежиттєздатна та відмерла територія.Ілюстрація:economics.unian.ua

Окупований Донбас став для Росії досить дорогим задоволенням, бо ця територія розглядається як Придністров'я-2, яку глава Кремля Володимир Путін спробує "запхати за сорочку" Україні. Про це у своїй колонці для Апострофа написав російський політолог Дмитро Орєшкін, інформують Патріоти України.

"Різниця в тому, що Придністров'я-1 вже, так чи інакше, потрошку дивиться в Європу, і це неминучий процес, тому що основний товарообіг там зараз з ЄС. А Придністров'я-2 - безперспективна і відмерла територія, але з набагато більшим населенням, близько 4 млн, за вирахуванням біженців.

І їх комусь треба годувати, давати роботу, забезпечувати ліками, що вельми дорого. Росії ж грошей зараз і на Крим не вистачає, тому що в бюджеті дуже серйозна діра", - зазначає політолог .

Також Орєшкін зазначає, що Порошенко не готовий поки приймати розпалений Путіним Донбас, адже він теж піддається критиці з боку української "партії війни". А військова атака проти бойовиків "ДНР" - "ЛНР", що займають окуповані території Донбасу, з боку українських військ все ж малоймовірна, тому що це не підтримає Захід, від дій якого зараз дуже залежна українська економіка.

"Так і будуть плюватися один в одного через лінію розмежування, обмінюватися войовничими заявами, підтримувати напругу і далі, але серйозних активних дій, принаймні в найближчі півроку, найімовірніше, не буде.

Ресурсів для цих дій немає. Так що найбільш імовірним розвитком подій в цьому регіоні залишається заморожений конфлікт, років на 20-30. У результаті цього Придністров'я-2, яке зараз йде по шляху Придністров'я-1, перетвориться на таку ж відмерлу територію", - впевнений Орєшкін.

Він також наводить факти про те, що трапилося з Придністров'ям за 20 з гаком років російської окупації.

За даними політолога, населення там зменшилася вдвічі: було близько 750 тис., а зараз - менше 400 тис., економіка стагнує; абсолютно монопольна, безперспективна, бандитська влада, яка ще й найтіснішим чином пов'язана зі спецслужбами РФ; відсутність конкуренції; відсутність гарантій власності.

"Загалом, всі принади Радянського союзу. Відповідно, воно програє в довгостроковій перспективі тим територіям, які пішли в бік Європейського союзу, як Придністров'я зараз програє навіть бідній Молдові. Так, в Молдові економіка дуже слабка, її навіть порівнювати з розвиненими країнами не варто, але погано-бідно вона функціонує.

А економіка Придністров'я висить на шиї РФ. І зараз, коли шия Росії стала тоншою, Придністров'я теж стало біднішим", - зазначив Орєшкін, додавши, що те ж саме зараз відбувається і з Донбасом, адже всю "економіку" там роблять підконтрольні Кремлю бандити.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Як ''...праля'' пробивається між люди

субота, 4 травень 2024, 0:55

Доля книжки. Дарований кінь, як на мене, істота потішна. І для уважних людей завжди приносить прибуток… насамперед, до розряду цікавих історій. Як і сталося з моїм зовсім ще юним романом ’’Монастирська праля’’. Я, через поголовне письменницьке бідацтв...

Всім прихильниками казок ОП, що гроші росіян в Європі от-от конфіскують і передадуть Україні, треба позбуватися хибних ілюзій і дивитися на світ не через рожеві окуляри, - Борислав Береза

субота, 4 травень 2024, 0:30

"У наших ЗМІ почали передруковувати думки західних ЗМІ про те, що США і Європа кардинально розходяться в поглядах на те, як далеко можна зайти у питанні використання арештованих російських активів. США вже не так активно проголошують, що треба все конф...