"Путін намацав «ахілесову п’яту» Заходу": Росія і ЄС змагаються з часом: питання, хто з них розвалиться першим, – Сорос

Підживлюючи ісламофобію в Європі, Путін забезпечує нових рекрутів для ісламських терористичних організацій.

Джордж Сорос. Фото: nefakt.info.

Напередодні безпекової конференції у Мюнхені, яка відбуватиметься за участі прем’єр-міністра Росії Дмитра Медведєва, американський фінансист і філантроп Джордж Сорос закликає західних лідерів реально подивитись на роль Росії у Сирії і не створювати собі ілюзій щодо того, що вона може бути союзником Заходу у розв’язанні кризи. Адже її бомбардування густонаселених міст лише збільшують потік біженців до Європи, що може її дестабілізувати. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

«Важко зрозуміти, чому лідери США та ЄС вірять Путіну на слово, а не судять про нього з його дій. Єдине пояснення, яке мені спадає на думку, – це те, що демократичні політики намагаються підбадьорити своє населення тим, що змальовують йому більш рожеву картинку, ніж у реальності. Але правда полягає у тому, що Росія і ЄС змагаються з часом: питання, хто з них розвалиться першим», – пише Сорос на сторінках Project Syndicate.

Російська економіка є на межі банкрутства, каже Сорос, і єдиний спосіб уникнути колапсу – це довести до колапсу Європу раніше. І це цілком реальна перспектива, з огляду на фінансові ризики, пов’язані передусім із Грецією та кризу з мігрантами.

На думку Сороса, Путін намацав «ахілесову п’яту» Заходу – страх перед смертю, і використовує його. Підживлюючи ісламофобію в Європі, Путін забезпечує нових рекрутів для ісламських терористичних організацій, переконуючи молодих людей, що для тероризму немає альтернативи. Загрозі путінського режиму важко протистояти, але неусвідомлення цієї загрози робить це завдання ще складнішим, підсумовує Джордж Сорос.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 30 квітня. Якщо любите мед, сьогодні він особливо корисний

вівторок, 30 квітень 2024, 7:05

Християни східного обряду 30 квітня за новим стилем вшановує Якова Зеведеєва, одного з 12 апостолів. За старим стилем у цей день вшановують єпископа Симеона Персидського, мученика Адріана і папу римського Агапіта. Наші пращури у ці дні поралися з бджол...

У Криму пролунали вибухи. Бази у Джанкої, навколо Сімферополя, Севастополь знов під ударом. Керченський міст перекритий

вівторок, 30 квітень 2024, 3:25

У ніч на вівторок, за повідомленнями місцевих мешканців, в окупованому Криму, а саме у Сімферополі, Гвардійському та Джанкої пролунали вибухи. Про це зокрема повідомляють російські пабліки у Telegram . Кримський міст, за інформацією окупаційної влад...